Премиерът на Малта Джоузеф Мускат съобщи в телевизионно обръщение в

...
Премиерът на Малта Джоузеф Мускат съобщи в телевизионно обръщение в
Коментари Харесай

Премиерът на Малта обяви, че ще се оттегли през януари след 7 г. на власт

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат заяви в телевизионно послание в неделя вечер, че счита да се отдръпна през януари, изправен пред напън от жителите на островната страна, откакто почитан чиновник от най-близкото му обграждане бе упрекнат за причастност към атентата, при който преди 2 година почина малтийската проверяваща журналистка Дафне Галиция Каруана, съобщи Ройтерс.

Мускат удостовери, че е уведомил президента на страната, че ще се отдръпна като водач на ръководещата Лейбъристка партия на 12 януари, след което тя ще стартира процедура по желание на нов водач, който ще стане и министър председател на Малта.

Партията има солидно болшинство в Народното събрание, което съгласно АП е индикация, че новият ѝ водач може да стане министър председател, без да са нужни парламентарни избори.

По-рано в неделя парламентарната група на неговата партия изрази " единомислеща поддръжка " на Мускат и на " решенията, които той ще вземе ".

Срещата бе свикана незабавно, откакто през вчерашния ден на малтийския предприемач Йорген Фенек бяха повдигнати обвинявания в съучастие в убийството на Дафне Каруана Галиция на 16 октомври 2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР