Премиерът на Македония се обърна към депутатите от парламента на

...
Премиерът на Македония се обърна към депутатите от парламента на
Коментари Харесай

Заев: Гърция повече не оспорва правото ни на самоопределение

Премиерът на Македония се обърна към депутатите от Народното събрание на страната на съвещанието, в границите на което би трябвало да бъдат дефинитивно признати конституционните промени, произлизащи от контракта за името сред Атина и Скопие, съобщи „ Фокус “.
„ Имаме ясно и недвусмислено удостоверение на македонската еднаквост. Македония повече не оспорва правото ни на самоопределяне. Македонският език ще се употребява на всички места, във всички институции, в Европейския съюз, в НАТО. Уважаеми народни представители, на никой нищо не сме подарили. Процесът по смяна на Конституцията би трябвало да приключи с изменение на Основния закон с квалифицирано болшинство. Призовавам ви да преодолеем операциите. Целият либерален свят съобщи, че този контракт е стъпка, която не произтича от предишното и ни отваря вратите към бъдещето. Резултатът от тази сесия ни дава убеденост, че през юни ще отворим първите глави, които ще затворим през 2020 година. Защото национализъм е когато строиш път за бъдещите генерации. Уважаеми депутати, вашето положително решение ще ни води в НАТО. Да се издигнем над нашите разделения “, съобщи Заев.
Той благодари самостоятелно на всички участници в процеса, в това число на партиите на Зиядин Села (Алианса на албанците) и Билал Касами (опозиционното крило на придвижване БЕСА), както и на осемте депутати от ВМРО-ДПМНЕ. Премиерът добави, че се надява депутатите на Касами да поддържат конституционните промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР