Премиерът на Катар каза, че държавата от Персийския залив преоценява

...
Премиерът на Катар каза, че държавата от Персийския залив преоценява
Коментари Харесай

Катар преразглежда ролята си на посредник между Хамас и Израел

Премиерът на Катар сподели, че страната от Персийския залив преоценява ролята си на медиатор сред Израел и Хамас за обезпечаване на преустановяване на огъня и освобождение на заложници, арестувани в Газа, като сподели, че напъните на Доха са били подкопаван от политици с „ тесни ползи “.

Шейх Мохамед бин Абдулрахман ал-Тани сподели, че „ оплаква политическата употреба “ на дипломацията на Доха от някои политици, които „ популяризират предизборните си акции посредством очерняне на ролята на Катар “.

Коментарите на шейх Мохамед късно в сряда пристигнаха, откакто американският конгресмен демократ Стени Хойер сподели, че Хамас употребява Катар, с цел да изиска по-големи отстъпки от Израел, добавяйки, че в случай че Доха не успее да окаже напън върху палестинската въоръжена група, „ Съединените щати би трябвало да преоценят връзките си с Катар ”.

Катар, дружно със Съединени американски щати и Египет, изигра сериозна роля в посредничеството сред Израел и Хамас, откогато офанзивата на ислямисткото придвижване против Израел на 7 о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР