Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че отменя новото споразумение

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че отменя новото споразумение
Коментари Харесай

Нетаняху се изметна – отмени сключената преди ден сделка с ООН за мигрантите

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разгласи, че анулира новото съглашение с бежанската организация на Организация на обединените нации за депортиране на хиляди африкански бежанци в Европа, оповестяват " Таймс оф Израел " и " Аарец ".

Вчера еврейската страна заяви, че е сключила съглашение за разселване на африкански бежанци в западни страни.

 Израел даде заден за бежанците
Израел даде заден за бежанците

Германия и Италия се опълчиха

" Всяка година вземам хиляди решения, които облагодетелстват Израел и израелските жители. Понякога e взето решение, което би трябвало да бъде преразгледано ", сподели Нетаняху на среща с антиимигрантски деятели в Тел Авив.

 Израел и Организация на обединените нации се схванаха да депортират африканци в Европа Обновена
Израел и Организация на обединените нации се схванаха да депортират африканци в Европа

Тел Авив планираше наложително експулсиране на мигрантите в Африка

Нетаняху разясни, че след съвещания с активистки водачи, както и с вътрешния министър, " взех решение да анулира съглашението ".

Вчера следобяд министър-председателят похвали проекта, заявявайки, че 16 250 африкански имигранти ще бъдат разселени в " развити " западни страни, до момента в който сходен брой ще получат краткотрайно леговище в Израел.

В рамките на часове Израел промени позицията си по въпроса. В понеделник вечерта израелският водач разгласи, че краткотрайно блокира договорката.

Тази заран просветителният министър Нафтали Бенет разкритикува Нетаняху, заявявайки, че отсрочване осъществяването на съглашението не е задоволително и би трябвало да бъде анулирано . Израелският водач беше неодобрен от крайнодесните и съдружниците си, че не се е съветвал с тях авансово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР