Премиерът на Испания Педро Санчес ще представи днес пред парламента

...
Премиерът на Испания Педро Санчес ще представи днес пред парламента
Коментари Харесай

Педро Санчес представя План за възстановяване на Испания за 140 млрд. евро

Премиерът на Испания Педро Санчес ще показа през днешния ден пред Народното събрание План за възобновяване и резистентност на страната на стойност 140 милиарда евро, които ще дойдат от европейските фондове през идващите 5 години.

„ Това е най-амбициозният проект в новата икономическа история на Испания и най-голямата опция от присъединението й към Европейски Съюз преди 37 години и ние няма да я пропуснем”, сподели Санчес след съвещанието на министрите, съобщи БНР.

Съгласно проекта, направен от държавното управление през идващите 3 години ще се разпределят 70 милиарда евро в 20 съществени капиталови посоки като обучение, научни проучвания, развиване, рехабилитация на жилищата, електрификация на пътищата, рационализация на обществената администрация, преструктуриране на опазването на здравето, промяна в правораздаването, поощряване на зелената стопанска система и други.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Испания отпуска спомагателни 11 милиарда евро за компании и самичък...

Той се състои от 212 ограничения, от които 102 са за промени и 110 за вложения. Всички те от своя страна ще бъдат фокусирани върху предприемането на четирите огромни трансформации, които държавното управление си е сложило за цел: екологичният преход, цифровата промяна, общественото и териториалното доближаване и равенството сред половете.

По думите на Санчес това е План за идващите десетилетия и генерации. Ефектът от него ще бъде забележим незабавно след началото на първите стратегии, които следва да бъдат утвърдени. За идващите 2 години той планува основаването на 800 000 нови работни места и понижаване на младежката безработица.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР