Премиерът на Испания Педро Санчес и лидерът на лявата партия

...
Премиерът на Испания Педро Санчес и лидерът на лявата партия
Коментари Харесай

Испанските социалисти и Подемос с коалиционно споразумение за управление

Премиерът на Испания Педро Санчес и водачът на лявата партия " Подемос " Пабло Иглесиас реализираха авансово съглашение за образуване на съдружно държавно управление след парламентарните избори в неделя , написа " Паис ".

Според източници от Социалистическата партия на Санчес, която завоюва най-вече места на вота през уикенда, само че не и за болшинство, двамата водачи ще проведат среща през днешния ден следобяд в Конгреса . След това те ще дадат конференция.
 Парламентът на Каталуния се опълчи на Испания с предложение за самостоятелност
Парламентът на Каталуния се опълчи на Испания с предложение за самостоятелност

Не се подчинява на Конституционния съд на Испания

Испания организира в неделя четвъртите парламентарни избори от 2015 година, откакто Санчес и Иглесиас не съумяха да реализират съглашение за ръководство след изборите на 28 април . Социалистите предложиха на " Подемос " три министерски поста и вицепремиер, само че те отхвърлиха.

На изборите в неделя Санчес изгуби три места в Конгерса от 123 на 120 в 350-местната долна камара, където 176 гласа са нужни за болшинство. " Подемос " взе 35 места, като през април завоюва 42. Най-големият победител от вота в неделя е крайнодясната " Вокс ", която имаше 24 места, само че усили местата си до 52, трансформирайки се в третата най-силна партия в Конгреса след социалистите и Народната партия.
 Френската полиция изтласка каталунски сепаратисти от границата с Испания
Френската полиция изтласка каталунски сепаратисти от границата с Испания

Каталунското държавно управление прикани за деликатна интервенция и " никой да не пострада "

Разговорите сред двете партии започнаха в понеделник вечерта при цялостна загадка. Но едвам тази заран стана ясно, че има авансово съглашение сред двете партии.

Същите източници обясниха, че щом се реализира дефинитивно съглашение, ще стартират договаряния и с други политически партии , които сполучливо поддържаха Санчес на избор на съмнение против някогашния министър председател от Народната партия Мариано Рахой.
 Каталунски сепаратисти блокират основна автомагистрала сред Испания и Франция
Каталунски сепаратисти блокират основна автомагистрала сред Испания и Франция

" Испанската страна да разбере, че единственият вероятен път е да седне и да приказва "

Според предварителното съглашение сред социалистите и " Подемос " Иглесиас ще бъде вицепремиер.

Агенция Франс Прес оповестява, базирайки се на партиите, че социалистите и " Подемос " са постигнали кардинално съглашение за образуване на коалиция.

По-късно Санчес и Иглесиас потвърдиха, че партиите им са постигнали съглашение за образуване на коалиция. Те се подписаха под договорката в наличието на публицистите.

" Радостен съм да разглася през днешния ден, че дружно с Педро Санчес ние постигнахме авансово съглашение за основаване на прогресивно съдружно държавно управление , което ще сплоти опита на Социалистическата партия с куража на " Подемос ", разгласи Иглесиас.

Санчес добави, че той има вяра, че държавното управление ще бъде " прогресивно " и ще ръководи страната " четири години, през целия мандат ".

Въпреки че в продължение на месеци двете партии преговаряха за държавно управление след вота през април , в този момент двамата водачи се договориха за по-малко от 48 часа след изборите в неделя.

Малко преди 14,30 часа локално време Санчес и Иглесиас се подписаха под съглашението.
 Снимка 452422
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР