Премиерът на Ирак Адил Абдул Махди обяви, че в страната

...
Премиерът на Ирак Адил Абдул Махди обяви, че в страната
Коментари Харесай

Премиерът на Ирак предупреждава за голяма конспирация срещу законната власт

Премиерът на Ирак Адил Абдул Махди разгласи, че в страната има огромна интрига против законната власт , оповестява " Ал Сумария ".

Той добавя, че има злополучни произшествия по време на демонстрациите и Комисията по определяне на обстоятелства разгласява отчет по този въпрос. Част от насилието е осъществявано от анонимни и маскирани лица , изяснява Махди.

Премиерът разяснява, че държавното управление е в положение на защита и макар конспирациите и сериозния напън , държавното управление продължава да поема отговорност за отбрана на жителите .
 Съединени американски щати упорства за предварителни избори в Ирак
Съединени американски щати упорства за предварителни избори в Ирак

Организация на обединените нации приканва " всички районни и интернационалните играчи да не се намесват във вътрешните работи на Ирак "

Иракските управляващи оповестиха и освобождението на 2500 души, задържани по време на последните демонстрации , добави Махди пред Народното събрание. Той също разгласи, че иракското държавно управление е почнало да образува и образова иракски сили за сигурност за поддържане на реда .

Иракски представители по-рано обявиха, че трима протестиращи са убити и 35 ранени от силите за сигурност в Южен Ирак на фона на продължаващото принуждение. Антиправителствените протестиращи блокираха пътища, свързващи Дивания и Наджаф , в южния регион на Ирак.

Служители на сигурността и болничното заведение обявиха, че двама протестиращи са убити предходната нощ. Тогава силите за сигурност са стреляли, с цел да разпилян тълпи в Кербала .
 Серия от атентати раздрусаха Багдад
Серия от атентати раздрусаха Багдад

Напрежение в столицата на Ирак

Междувременно учебните заведения са краткотрайно затворени за два дни от съображения за сигурност в иракската провинция Мутана, оповестява губернаторът на Мутана Мохамед Али ал Хасани.

Протестиращи пречат на трафика и пътищата от Кербала до столицата Багдад .

" Ние се опитваме в Народното събрание и държавното управление, да поправяме доста политически неточности . Ние одобряваме рецензията, всяко държавно управление позволява неточности ", изяснява министър председателят Махди.

Най-малко 350 души са убити и хиляди са ранени от началото на митингите в Ирак .
 Ирак затваря южната граница с Иран
Ирак затваря южната граница с Иран

Техеран е изискал затварянето на границата поради митингите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР