Премиерът на Финландия Сана Марин призова за съкращаване на обичайния

...
Премиерът на Финландия Сана Марин призова за съкращаване на обичайния
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия настоява за 6-часов работен ден

Премиерът на Финландия Сана Марин прикани за редуциране на нормалния 8-часов работен ден в страната с аргумента, че това може да усили продуктивността на чиновниците, съобщи изданието Euractiv.

По време на речта си пред Социалдемократическата партия в събота тя още веднъж сложи на дневен ред концепцията за съкращаване на работното време на 6 часа, която нееднократно е предложила.

„ Трябва да създадем ясна визия и съответни стъпки за това по какъв начин Финландия може да се насочи към по-кратко работно време, а чиновниците – към по-добър трудов живот “, разяснява Марин пред сътрудниците си, които я избраха за ръководител на социалдемократите в неделя. Според нея сходен ход не е в спор с обществените финанси, нито с задачата на държавното управление да увеличи равнището на претовареност от 73.7% до най-малко 75%. За да стане действителност проекта ѝ обаче, тя би трябвало да убеди в неговата успеваемост и останалите 4 партии от ръководещата коалиция.

34-годишната лидерка, която е измежду най-младите министър-председатели в света, планува и вложения в просветителната система, както и превръщането на Финландия във въглеродно неутрална страна до 2035 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР