Премиерът на България съобщи важна за страната ни новина от

...
Премиерът на България съобщи важна за страната ни новина от
Коментари Харесай

Кирил Петков от Брюксел: Връщаме за консултации посланика ни от Москва

Премиерът на България заяви значима за страната ни вест от сърцето на Европа.

България връща за съвещания посланика ни от Москва. Това заяви министър председателят Кирил Петков преди срещата на евролидерите в Европейския съвет по отношение на напрежението, зародило през последните дни с съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

" Оценявам реакцията на дипломат Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия дипломат от Русия за съвещания. Всички дипломати знаят какво значи това. Би следвало Русия също да извика своя дипломат у нас ", уточни министър-председателят, написа nova.bg.

" Няма български жител, който да се радва непознат посланик да наскърбява българското държавно управление. Цялото държавно управление осъжда това, без значение кой е този посланик. Ние държим на нашите институции. Подобно държание е безусловно неприемливо ", добави Петков.

България се трансформира, всички институции работят. Времето работи в посока на изчистване на корупцията в България, сподели още Петков.

България има ясна, откровена и мощна позиция за войната в Украйна. Правим всичко допустимо, с цел да подкрепим Украйна, само че не посредством военна поддръжка, означи той.

Над 150 военослужещи от Англия ще се причислят към българската бойна група. В момента приказваме и с Италия. В тази кординация демонстрираме една отвореност, една мощ, съобщи той. От министър Заков разбрах, че нашите военослужещи приветстват това да могат да упражняват с техните сътрудници, които са едни от най-хубавите в света.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР