Премиерът на България направи важно изявление от австрийската столица.България продължава

...
Премиерът на България направи важно изявление от австрийската столица.България продължава
Коментари Харесай

Денков във Виена: България работи активно за свързаността в Източна Европа

Премиерът на България направи значимо изказване от австрийската столица.

„ България продължава да работи интензивно със своите съседи за насърчаване на транспортните, енергийните и цифровите връзки. За да укрепим свързаността сред страните, би трябвало да изградим напълно Коридор №8. Той освен ще обезпечи развиване по оста Изток-Запад, само че и ще построи връзки с останалите направления в Източна Европа “.

Това сподели министър председателят акад. Николай Денков по време на присъединяване си в 20-ия юбилеен Виенски стопански конгрес „ Виенски разговор за бъдещето “ 2023 година, оповестиха от държавната осведомителна работа. Министър-председателят взе участие в полемика в панела „ Изграждане на икономическо съдействие в сложни времена “ дружно с еврокомисаря по стопанска система Паоло Джентилони, с министър председателите на Република Северна Македония и на Косово - Димитър Ковачевски и Албин Курти, и с вицепремиерите на Молдова и на Черна гора - Думитру Алайба и Ник Джелошай, написа novini.bg. 

Акад. Денков означи, че се работи за свързването на главните северни гръцки пристанища в Солун, Кавала и Александруполис с българските морски и речни пристанища на Черно море и река Дунав. „ Изграждането на съответната инфраструктура ще помогне за развиването на целия Балкански район и ще донесе изгоди за хората и бизнеса “, добави министър председателят. И добави, че триумф има там, където страните са осъзнали, че е по-добре да работят дружно, в сравнение с да се конкурират. 

Добрата съгласуваност в Източна Европа ще способства доста изгоди за всички европейски жители. „ Европа е образец за мултикултурно общество, което би трябвало да се цени всеки ден “, означи още акад. Денков. Той прикани сътрудниците си да работят в синхрон, с цел да преодоляват компликациите, а проблемите да се трансфорат във благоприятни условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР