Премиерът на България Бойко Борисов хвърли още малко светлина относно

...
Премиерът на България Бойко Борисов хвърли още малко светлина относно
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Дадохме на съдиите таен телефон за сигнали

Премиерът на България Бойко Борисов хвърли още малко светлина по отношение на провелата се през днешния ден среща сред него и футболните босове на родните грандове от Първа лига. Пред Спортното шоу на Дарик Борисов разкри, че са дали скришен телефон за сигнали на съдиите.

“Идва футболно шампионата, виждаме по какъв начин играят тимовете до 21 години, виждаме Купата на Африканските народи, видяхме и безобразията на Копа Америка. Във футбола постоянно е по този начин – всички или се ядосват, или се радват и възхищават”, стартира Борисов.

“Исках да обърна внимание на всичките клубове, без да става огромен панаир. Исках да покажа и почит към хората, които си харчат парите за футбол. Не искахме да се месим в активността на БФС, само че да изкажем своите визии за следното: първо, в случай че по този начин се развива детско-юношеския футбол, няма да стане, въпреки в този момент терените да са доста по-добри, в сравнение с по времето, когато Гибона играеше… Финал за Суперкупата на Европа могат да ни дадат незабавно, само че какъв е смисълът два огромни тима да дойдат и да изиграят тук един мач? Има смисъл, когато има построена система. Децата би трябвало да се приготвят без такси, дублирам, без такси. Както сподели финансовият министър, за децата няма да влагаме единствено в татуировки. Говоря за всички деца. Като държавно управление влагаме в обучение, а спортът и физическата подготовка също са детайл от него. Чувам, че в този момент се събират такси, заплащат се турнири… Ако БФС седне и направи сметка за Първа, Втора и Трета лига на тимовете какъв брой им коства издръжката на тимовете до 12, 16 или 18 години, ще се дадат тези пари, a не поотделно. Да създадат система и да кажат. Това ще даде резултат след 3-4 години. Разбира се, ще има методисти, които ще стартират да гледат, да наблюдават дали се изразходват оправдано бюджетите. Ние желаеме да се погрижим за децата, с цел да не се постанова да заплащат такси, с цел да има всяко екипче. Като имаме тази система, да забележим дали ще свърши работата. Ако не свършат работа, идната година няма да им дадем. Сега даваме пари за топки, за лагери. Това са нашите дечица. Без татуировките всичко друго ще го осигурим.”

“Второ, ще имаме много мероприятия по надзор на съдийските бригади. Дали сме им скришен телефон и в случай че някой желае да ги плаши, тормози, подкупва, може да попадне в сходни мероприятия. Тогава няма за какво да се сърди. Аз първо предизвестявам, тъй като имам почитание. Най-важното в спорта е феърплея, а ние ще си проведем нашите мероприятия.”

“Не е редно да вървя по мачове. Всички знаят, че съм от Левски, въпреки че най-вече съм оказал помощ на други клубове, като ЦСКА да вземем за пример. Запалянковците, като видят, че тимът не играе, първият, който ще напсуват, е министър председателят.”

“Георги Домусчиев се занимава повече с футбол, в сравнение с брат му. Да ви кажа почтено, в Англия, като свърши мачът мениджърите се поздравяват. Гледаме и испанското състезание, където президентите успокояват публиката. Това е ВИП просвета.”
 Срещата на Бойко Борисов с Боби Михайлов и футболните босове @@@
“Целта е да създадем мощен народен тим, както и база по-добра. Това може да се реализира, когато хората тръгнат всеобщо на мачове, когато не ги е боязън от агитките. За Министерство на вътрешните работи е най-лесно да ги респектира, само че просто желаех да сложа рамка. Предложих на Боби Михайлов да постави имената на съдиите в една купичка и да теглят преди огромните мачове. Това обаче не било признато в Европа. Винаги има метод да се направи по този начин, че да няма подозрения по отношение на реферите.”
 Срещата на Бойко Борисов с Боби Михайлов и футболните босове @@@
“Казал съм на съдиите да основат организация с Младен Маринов (министъра на вътрешните работи – б.р.), тъй като в случай че някой го е боязън, ние ще реагираме. Тогава ще забележим дали в действителност ги е боязън.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР