Премиерът на Албания Еди Рама призовава международната общност да окаже

...
Премиерът на Албания Еди Рама призовава международната общност да окаже
Коментари Харесай

Албанският премиер призова за помощ

Премиерът на Албания Еди Рама приканва интернационалната общественост да окаже финансова помощ и експертно подпомагане на страната за възобновяване от мощното земетересние от 6,4 по Рихтер. Земетресението лиши живота на 51 души и остави хиляди хора без дом, съобщи Асошиейтед прес.

Премиерът Еди Рама уточни през днешния ден, че държавното управление прекроява бюджета, само че посочи, че ще бъде " човешки невероятно " да се направи всичко без поддръжката на интернационалните сътрудници.

При земетресението във вторник, раздрусало адриатическото крайбрежие на Албания, бяха ранени над 3000 души, а хиляди останаха без покрив. Най-силно наранени от труса бяха пристанищният град и морски курорт Дуръс, на 33 километра западно от Тирана, и разположеинят наоколо град Туман, оповестява БНР. Инженери от страни от Европейски Съюз и от Съединени американски щати дружно с локални експерти започнаха да правят оценка вредите от земетресението.

Днес беше записано ново земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер на 35 километра Северозападно от Тирана малко след 7 часа локално време тази заран от Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Епицентърът на труса е бил в Адриатическо море. За момента няма данни за потърпевши и нанесени вреди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР