Премиерът Кирил Петков заяви, че блокираните български моряци на кораб

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че блокираните български моряци на кораб
Коментари Харесай

Кирил Петков: Моряци в Мариупол ще бъдат изведени веднага, когато това е безопасно

Премиерът Кирил Петков съобщи, че блокираните български моряци на транспортен съд в украинското пристанище Мариупол ще бъдат изведени незабавно, когато има зелен кулоар и това е безвредно за тях. Преди началото на днешното държавно съвещание министър-председателят разяснява, че плавателният съд се намира в зона, където към момента се водят военни дейности.

" Има 260 метра от кораба до оградата. В тези 260 метра има и укритие, където още има действителни бойни дейности. Тази заран е имало стрелби, което значи, че тези метри не са безвредни да бъдат преминати. В момента, в който този кулоар стане зелен, даже краткотрайно, и сме сигурни, че нашите моряци могат да бъдат изведени безвредно, имаме цялостна организация да бъдат изведени от там “, сподели Кирил Петков.

Той увери, че държавното управление и българските служби наблюдават обстановката и актуализират информацията на всеки три часа. " Хората са в положително положение. Имат храна и вода за още 10 дни “, означи Петков. Той добави, че тази заран е провел диалог и с капитана на кораба.

" Българското държавно управление следи този проблем доста съответно. Животът и здравето на тези хора е приоритет “, уточни още министър председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР