Премиерът Кирил Петков се възмути от решението на прокуратурата да

...
Премиерът Кирил Петков се възмути от решението на прокуратурата да
Коментари Харесай

Петков заговори за обвинение срещу Асен Василев: „Просто срам“. То пък се оказа измислица на Рашков

Премиерът Кирил Петков се възмути от решението на прокуратурата да образува досъдебно производтво против Асен Василев по сигнал на „ Инса ойл “.

„ Две години не съумяха да създадат произвеждане за другия проблем, в този момент в случай че са съумели да създадат за една компания, които бяха част от суматохата за горивото – просто позор “, съобщи Петков, визирайки медийните изяви на Васил Божков-Черепа против някогашните ръководещите.

Новината за повдигането на обвиняване пристигна от вътрешния министър Бойко Рашков, който хвърли бомбата пред публицисти в Народното събрание.

Рашковата вест пък се оказа измислена и беше опровергана от Спецпрокуратурата.

„ Не е формирано досъдебно произвеждане против Асен Василев, тъй като в Наказателно-процесуалния кодекс се споделя, че досъдебно произвеждане се образува за осъществено закононарушение, а не против лице. Фигурата на обвинен излиза единствено след задоволително събрани доказателства за осъществено закононарушение ", съобщи представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев. Повод за думите му са изявления на вътрешния министър Бойко Рашков пред публицисти, че „ Главният прокурор Иван Гешев си е счупил краката, с цел да образува досъдебно произвеждане против финансовият министър Асен Василев “. По думите на Рашков сигналът е пристигнал от компания " Инса Ойл ".

Думите на Петков пристигнаха по време на брифинг в Министерски съвет във връзка повреда в при тестване на мощности на ПАВЕЦ „ Чаира “. Премиерът съобщи, че няма да има наранени хора и човешки животи. Разпоредил е на Министерство на вътрешните работи и ДАНС да създадат инспекции, като те към този момент пътували към мястото на събитието.

„ Договора за ремонт е подписан от ГЕРБ, ще се направи цялостна инспекция, с цел да се избегне сходен случай за идната турбина, която би трябвало да влезе в употреба до три седмици. Борим се да понижим цената на тока, щеше да помогне “, разяснява Петков, съгласно който, в случай че тази турбина е проработила е можело да се понижи цената на електрическата енергия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР