Премиерът Кирил Петков със светкавична реакция за разследването на „Спаси

...
Премиерът Кирил Петков със светкавична реакция за разследването на „Спаси
Коментари Харесай

Премиерът за разследването на „Спаси София“: Заради такива поръчки ни трябва разследваща Антикорупционна комисия


Премиерът Кирил Петков със светкавична реакция за следствието на „ Спаси София “, което беше показано от Борис Бонев в ефира на bTV.

„ Когато в София, поради метода на осъществяване на публичните поръчки, една улична лампа от едната страна на улицата коства 1587 лева, а от другата страна на същата улица коства 5755 лева, значи в действителност ни би трябвало Антикорупционна комисия с проверяващи функционалности “, написа Петков в обществените мрежи.

„ Законът за КПКОНПИ е голям приоритет! Едновременно с това от общинската администрация ни споделят, че София нямала бюджет да покрие цените на тока и щяла да разрежда градския превоз “, добавя Петков.

„ Когато почистим корупционните практики, ще има бюджет за всичко! Още в понеделник ще разпоредя инспекции по тези изнесени обстоятелства “, приключва министър председателят.

Припомняме, че в ефирът на „ Тази неделя “ общинският консултант Борис Бонев разкри за скандална социална поръчка за уличното осветяване на София, за което Столична община се готви да заплати цени с сред 3 и 77 пъти по-високи от пазарните.

Зам.-кметът по превоза, който е подписал договорите с двете компании реализатори, сподели за bTV, че „ дяволът е в детайлите “ и осреднените цени на услугите са едни и същи за двете компании.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР