Премиерът Кирил Петков обяви, че ще отвори диалог с антиваксърите,

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че ще отвори диалог с антиваксърите,
Коментари Харесай

Покрусен от смъртта на фризьора си, премиерът влиза в диалог с антиваксърите

Премиерът Кирил Петков разгласи, че ще отвори разговор с антиваксърите, с цел да разбере кои са същинските спънки пред имунизацията против Covid-19 и те да бъдат преодолени.

Имунизацията у нас би трябвало да върви с бързи темпове, в случай че не желаеме да има вълна, провокирана от Омикрон, сподели Петков в Брюксел, където се срещна с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Надявам се, че проф. Аргирова ще ни помогне да създадем модела на доктор Фаучи (бел. ред. основния инфекционист на САЩ) ", съобщи Петков, който преди дни разгласи, че вирусологът проф. Радка Аргирова ще е негов консултант по въпросите на епидемията.

" Аз през днешния ден научих, че тази вълна се чака доста по-рано , в сравнение с мислихме. Може да е средата на януари, а аз се надявах да е в края на януари. Затова тези дни могат да се окажат доста скъпи. Аз не инцидентно подписах заповедта за зелени документи в Министерски съвет, мисля че министърът на образованието също ще издаде такава заповед за МОН. Едновременно би трябвало да създадем работни групи с лекари, които не са вирусолози, с цел да създадем протокол за хора със странични болести, които се тормозят с коя ваксина да се имунизират и по какъв начин да го създадат ", разяснява Петков.

По думите му хората не се имунизират, тъй като не имат вяра на институциите и си събират информация от техни източници и по този метод попадат на подправени вести.

" Не е обикновено някакви уеб сайтове, които са с никакви експерти откъм гърба да са една от главните точки за информация на популацията. Много се надявам всичките джипита като ги питат техните пациенти да се имунизирам или не, най-малкото да са добре осведомени, когато отхвърлят тази рекомендация, изключително за с хората в рисковите категории ", съобщи министър председателят.

Петков се разгласи за разговор с хората, които не имат вяра във имунизациите. По думите му като ги пренебрегваме, те още повече се капсулират . " Да чуем техните причини. Няма да стане с: " Ваксинирайте се, тъй като е най-добре ". Те в случай че щяха да се имунизират, са щели да го създадат. Аз желая да схвана кои са същинските стопери , дали е неверна информация или друго ", изясни Петков.

Той показа, че персоналният му коафьор, който е бил срещу имунизациите, е умрял от ковид . " Говорим за действителни човешки животи ", уточни той.

Петков даде образец, че при предизборните му обиколки в страната хора са го молили да спре пръскането с Covid-19 от самолети .

" Това за мен беше безумно, само че това не бяха безумни хора. Те просто са имали достъп до информация, която е нереалистична, подправена и би трябвало да забележим какво да вършим с тези подправени вести ", разяснява Петков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР