Премиерът Кирил Петков обеща, че цената на тока на този

...
Премиерът Кирил Петков обеща, че цената на тока на този
Коментари Харесай

Премиерът с ключова новина за тока и газа. Кого нападна

Премиерът Кирил Петков даде обещание, че цената на тока на този стадий няма да се качва. " За газа не мога обещая, тъй като не можем да го удържим. Но до момента в който съумяваме да държим цените на електрическата енергия, това е най-голямата помощ, която можем да създадем за всички цени ", сподели той на среща с жители в Благоевград, представен от Dariknews.bg.

Петков разгласи, че виновността за високата инфлация в цяла Европа носи съветският президент Владимир Путин. " Както се случва война с оръжия в Украйна, по този начин сега има война и на стопанските системи. Ние водим война с " Газпром ".

Русия сега употребява всичките си лостове, с цел да притисне Европейски Съюз. Кризата в Украйна, не е просто рецесия в Украйна. Започва се още от предишното лято, когато газовите складове в Европа се източват от Путин ", уточни министър-председателят.

" Цената на тока се дефинира от най-скъпия производител. Когато в Европа газовият производител на електрическа енергия става най-скъпия, той дефинира цената за цяла Европа. Това е доста добре планувана офанзива от Путин преди да стартира войната.

Той подвигна цената на тока и газа стремглаво в цяла Европа, тъй като всяко едно произвеждане се базира на цената на електрическата енергия. И внезапно цялата инфлация се образува ", изясни Петков пред жителите.

Докато не овладеем енергийната рецесия, в която е попаднала цяла Европа, цените ще продължат да порастват, безапелационен бе той пред жителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР