Премиерът Кирил Петков изпадна в тежък конфликт на интереси, след

...
Премиерът Кирил Петков изпадна в тежък конфликт на интереси, след
Коментари Харесай

СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ: Кирил Петков в жесток конфликт на интереси - сам ще надзирава бизнеса си за над 10 млн. лв.

Премиерът Кирил Петков изпадна в тежък спор на ползи, откакто изцяло ненадейно и нелогично Българската организация за сигурност по храните (БАБХ) мина под негов пряк надзор. Досега тя се водеше към Министерството на земеделието, само че още при договарянията за новата коалиция стана ясно, че раните и горите се поемат персонално от премиера.

Разбира се, чуха се и скептични гласове, само че очевидно без никаква тежест. Как пък нито един от екипа на Петков не се сети да му намекне, че някак си неловко да личния си бизнес? Защото въпросната Агенция не се занимава единствено с луканките, пържолите, млякото, бананите и чумата по свинете, а и с питателните добавки, написа столичен седмичник.
свързани новини70977преди 7 часа61843на 16.12.2021
Премиерът, както е известно, е заможен производител на хранителни добавки, а бизнесът му се прави оценка на към 10 милиона. С Агенцията, минала към Министерски съвет, в негови ръце към този момент е и " ножът " и " хлябът ", целият надзор и въздействието върху всичко, което директно визира частния му бизнес.

Премиерът и татко му оферират веганския пробиотик " ПроВиотик ", създаден на основата на бактерията Лактобацилус Булгарикус, само че не от мляко, а от морковен сок. В уеб страницата тяхното лечебно знамение е показано като новаторски биопродукт на капсули и таблетки с уточнението, че е клинично тестван от харвардски учени, взаимно с лекари от ИСУЛ и се употребява даже от Опра Уинфри - нещо, което по този начин и не бе потвърдено. В интерес на истината, ползвателите на " ПроВиотик " настояват, че има положителни качества, само че не в това е въпросът. От върха на страната администрация Петков ще и всичко това.

Агенцията, която минава под негов надзор, се разпорежда и с питателните добавки. Да, те не са медикаменти, нито имат такива искания. Регистрират се обаче като артикул, който подкрепя здравето, единствено със заявление на шефа на Българската организация по сигурност на храните. Одобрението може да се получи до 10-ина дни, в случай че от търговеца не се изискат и спомагателни данни за продукта, а също и мнения на други ведомства.

Хипотетично - в случай че Петков реши да записва нов пробиотик, дали някой ще му изиска спомагателни данни? Ако пък някой подаде тъжба против нападателна и непозволена реклама на негов артикул, органите ще се сезират ли?

С решението БАБХ да мине под контрола на Кирил Петков целият този проспериращ бизнес, който върти общ годишен оборот от към 300 млн. лева и продължава да пораства годишно, към този момент ще е под погледа и надзора на премиера, нищо че той е производител навръх хранителни добавки.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР