Премиерът Кирил Петков и регионалният министър в оставка Гроздан Караджов

...
Премиерът Кирил Петков и регионалният министър в оставка Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Премиер и вицепремиер в спор при дебата: Сега ще видите, щом дърпате лъва за опашката -

Премиерът Кирил Петков и районният министър в оставка Гроздан Караджов придвижиха размяната на обвинявания и в Народното събрание, по врме на дебата за вота на съмнение.

Караджов съобщи, че отношението към Има Такъв Народ като към трето качество хора, като към чалгари, е довело до разрива в обединението.

" Сега ще видите, щом дърпате лъва за опашката ", съобщи министърът в оставка.

Той за следващ път упрекна Петков и съобщи, че изрича неистини, и по тази причина реши да цитира персонален диалог с него. По думите му министър председателят му е споделил, че не има вяра, че Караджов ще открадне парите за пътните компании, поискани с нарастването на бюджета на Министерство на регионалното развитие.

" Не желая, в случай че падне държавното управление, да се разплаща с компаниите оня в отсрещната постройка (Румен Радев - б.а.) ", допълнил министър-председателят.

След това министър председателят Петков изиска думата, а ГЕРБ го посрещнаха с възгласи " мафия ".

Кирил Петков съобщи, че доста елементарно е можел да обезпечи най-стабилното държавно управление. Това би било допустимо единствено в три стъпки: Първо - държавното управление дава поисканите от Караджов 3,9 милиарда лева за Министерство на регионалното развитие, след което Тошко Йорданов не помни за Северна Македония. Второ - Бойко Борисов се обажда, схващат се да не го пипат, след което " дясната половина на залата млъква " (ГЕРБ-СДС - б.а.). Третата стъпка, с която по думите му биха спрели обвиняванията от Движение за права и свободи, е да не се приказва за " Магнитски " - световният закон, по който е глобен депутатът от придвижването Делян Пеевски.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изиска Петков да бъде глобен и го назова " клетвонарушител, измамник и извършител на Конституцията ". След това Карадайъ защити съпартиеца си Делян Пеевски и съобщи, че той води каузи в Съединени американски щати.

Последва и изказване на ръководителя на групата на Политическа партия Андрей Гюров, който прикани Карадайъ да бъде осъден със забележка, а при второ нарушаване - да бъде отхвърлен за три съвещания. Това ще е удар за новосформираното болшинство, изключително на фона на идното гласоподаване на вота на съмнение.

Десислава Атанасова (ЕГРБ-СДС) пък съобщи, че дебатът е посочил " лекьосаните парапети на властта ". В изявлението си тя укори Петков, който приказвал срещу президента. Така изненадващо ГЕРБ-СДС реши да брани Румен Радев. Атанасова назова държавното управление " корупционери ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР