Премиерът Кирил Петков е в парламента на блиц контрол, където

...
Премиерът Кирил Петков е в парламента на блиц контрол, където
Коментари Харесай

Петков: За да успокоя опозицията- с Джемкорп подписахме писмо за намерение за инвестиции

Премиерът Кирил Петков е в Народното събрание на блиц надзор, където дава отговор на депутатски въпроси, оповестяват от Българска национална телевизия.

С " Джемкорп " подписахме писмо за желание за вложения, съобщи той от трибуната.

За да успокоя опозицията- това, което подписахме е просто писмо за желание за вложения и няма наложителен темперамент. Ние проверихме дали имат съветски вложители в този миг - те нямат в този миг. Разпоредил съм цялостна инспекция - 5 години обратно какви вложители са идвали. Няма да подпишем с никой, в случай че имаме най-малките подозрения, съобщи Петков в отговор на въпрос от депутатката от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова за компанията " Джемкорп ".

Дали Асен Василев има преведени пари по офшорна сметка, попита още Трифонова, на което Петков отговори изрично не.

С наслада отбелязахме, че през днешния ден участва министър-председателят, само че е редно да уведомите премиера, че неговото наличие тук не е за цвят, а с цел да дава отговор на поставените въпроси. По отношение на нашия въпрос нямаше отговор. Не стана ясно какво е подписало държавното управление. Според премиера- писмо. Според Асен Василев този меморандум е подписан, тъй като американското посолство е завело компанията в Министерски съвет, съгласно американското посолство това не е по този начин. Не стана ясно коя е корпорацията - офшорката ли е или друга? Министър-председателят не е възлагал такава инспекция, съобщи Десислава Атанасова- ГЕРБ.

Относно събитието, че Петков е отсъствал предходната седмица. В 44-тото Народно събрание нямаше блиц надзор. В 45-тото Народно събрание министър-председателят е бил на 9 съвещания и е отсъствал от 11. Да се организира втори надзор като през днешния ден, се случва за първи път в историята, съобщи Никола Минчев- ръководител на Народно събрание.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР