Премиерът Гълъб Донев не отговори конкретно на въпрос дали ще

...
Премиерът Гълъб Донев не отговори конкретно на въпрос дали ще
Коментари Харесай

Гълъб Донев увърта и не отрича за Газпром

Премиерът Гълъб Донев не отговори съответно на въпрос дали ще възобнови договарянията с "Газпром " в своето първо телевизионно изявление пред Българска национална телевизия. Но не отхвърли изрично тази опция.

"В момента казусът с доставките на газ е доста значителен. Това, което имаме като разбор от "Булгаргаз ", че са обезпечени доставките до август ", сподели Донев.

Той съобщи, че ще бъдат положени всички старания, с цел да бъде приключен интерконекторът с Гърция до края на август.

"Той ни подсигурява доставки от Азербайджан. Но има доста неща, които би трябвало да бъдат осъществени ", сподели Донев.

Попитан повторно за "Газпром " той отговори:

"Ще търсим вероятни източници за цялостна диверсификация. Ще търсим да обезпечим цялото количество газ, което е належащо ".

Донев сподели, че доставките сега не са сигурни.

"Дори и тези седем танкера са едни танкери, за които ние нямаме сигурни доставки до газопреносната мрежа ", сподели Донев.

И добави, че ще бъде уголемен кръгът на вероятните снабдители и ще има търг.

"По опция да изключим търговците и медиаторите. Това покачва цената на газа ", сподели още Донев.

Той добави, че страната ще търси доставки през сигурни източници, като загатна Гърция и Турция.

"Да не вършим търгове от ден за ден, от час за час. Това, което се правеше с цел да се санира ситуацията ", сподели Донев.

Той отхвърли изказванията, че се готви изключително състояние.

"Това е несериозно изказване ", сподели Донев.
И загатна, че първото му висше обучение е висшето военновъздушно учебно заведение.

"Кризи има във всичи сфери в обществния живот ", сподели Донев.

И напомни, че в Конституията ясно е написано по кое време може да се вкара изключително състояние.

Донев разяснява и персоналните промени, осъществени от служебното държавно управление. Той напомни, че зам.-министрите са членове на политичексите кабинети и е обикновено те да бъдат заменени от новите министри.

"Останалите назначения са направени след обширен разбор на профеисоналните качества ", сподели Донев.

Според него промяната на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов е стимулирана с резултатите, които организацията демонстрира.

"Аз съм от дълго време в администрацията. Винаги съм отстоявал да има последователност в политиките, да не се зачертават с лека ръка политики, които са сполучливи.

Това, което заварваме, не приказва добре. Ще се опитаме да има последователност. Нас ни упрекват в неща, които не са свършени от предходния кабинет ", сподели още Донев.

Служебното държавно управление ще направи базов план за бюджет и ще работи по проекта за участие в еврозоната.

Донев отговори и по какъв начин приема думите на президента България да не бъде въвлечена във войната сред Русия и Украйна.

"Еднозначно. България да предприеме всички небходими ограничения да не бъде въвлечена във войната. Бългрия е член на НАТО и Европейски Съюз. В момента обстановката пред Европа е една от най-трудните. България е благонадежден, сигурен и предвидим сътрудник.

България има и национални ползи, които би трябвало да отстоява. Няма риск да бъдем въвлечени, би трябвало да се поставят всички старания. Да се следи това да не се случи ", сподели Донев.

По отношение на изгонените от Русия 14 български дипломатически чиновници той разясни, че единствено 4 от тях са дипломати.

"Това е мярка, която подхваща Русия в отговори на нашето изпъждане на 70 дипломати и личен състав ", сподели Донев.

Консулството ни в Санкт Петербург било в "ситуация на неспособност да работи ". Но Министерство на външните работи има проект по какъв начин да обезпечи работата.

По отношение на изборите Донев съобщи, че служебното държавно управление ще покаже по какъв начин политиците са управлявали страната, с цел да могат хората да създадат осведомен избор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР