Премиерът Димитър Ковачевски призова България да спазва решенията на Европейския

...
Премиерът Димитър Ковачевски призова България да спазва решенията на Европейския
Коментари Харесай

Ковачевски призова България да спазва решенията на Европейския съд по правата на човека

Премиерът Димитър Ковачевски прикани България да съблюдава решенията на Европейския съд по правата на индивида, в който се откри, че са " нарушени правата на македонците в страната им ". Той уточни, че " българските управляващи би трябвало да зачитат правата на македонските жители, които живеят на тяхна територия ".

„ Абсолютно постоянно сме реагирали във връзка с всички жители, които се самоопределят като македонци във всяка друга страна. Македонци има на всички места по света. Знаете, че има и решения на Съда по правата на индивида, които България не е оспорила. Призовавам българските управляващи - и те да работят, тъй като тя е страна-членка на Европейски Съюз. А тези хора, които са жители на България и се самоопределят като македонци, са жители на Европейски Съюз. „ Още един апел за съблюдаване на всички права, по този начин както се съблюдават у нас на всички, които се самоопределят друго от македонците “, съобщи Ковачевски.

Новинарска организация mak fax показва, че в отчета на Държавния департамент, се твърди, че България отхвърля регистрация на етнически македонски активистки групи, като Обединена македонска организация - " Илинден ", Обединена македонска организация - " Илинден Благоевград " и Дружеството на потиснатите македонци - жертви на комунистическия гнет. Добавя се, че това също се прави, макар че Европейският съд към този момент е открил, че свободата им на сдружаване е нарушена.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР