Премиерът Денков също ще присъства на форума Лидерите на държавите-членки

...
Премиерът Денков също ще присъства на форума Лидерите на държавите-членки
Коментари Харесай

Мицотакис организира среща на лидерите на балканските държави в Атина

Премиерът Денков също ще участва на форума

Лидерите на държавите-членки от Балканите се събират довечера на неофициална среща, проведена от премиера на Гърция Кириакос Мицотакис. Акад. Николай Денков отпътува също на срещата като той ще участва на вечеря, давана от гръцкия му сътрудник, на която ще се разисква европейското бъдеще на страните от Западните Балкани.

Във вечерята ще вземат участие президентът на Черна Гора Яков Милатович, президентът на Сърбия Александър Вучич, министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски, министър-председателят на Косово Албин Курти, ръководителят на Съвета на министрите на Босна и Херцоговина  Боряна Кристо, министър-председателят на Румъния Йон-Марчел Чолаку, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Молдова Мая Санду, както и президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Има данни, че украинският президент Зеленски също ще дойде за срещата.  

Преди началото на вечерята, планувана за 20:15 ч., са планувани двустранни срещи. Инициативата на Мицотакис има за цел да подчертае водещата роля на Гърция като поръчител за стабилността, мира и енергийната сигурност на Балканите и Югоизточна Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР