Премиерът Бойко коментира новината, че Вашингтон назначава още един дипломат

...
Премиерът Бойко коментира новината, че Вашингтон назначава още един дипломат
Коментари Харесай

Премиерът поискал от Тръмп дипломат за медиите

Премиерът Бойко разяснява новината, че Вашингтон назначава още един посланик в посолството си в България, който да следи за свободата на медиите.

„ Аз съм изискал подобен човек, тъй като ми омръзна да чувам неистини “, отвърна той слуховете, че новият чиновник е назначен макар желанията на българското държавно управление.

Борисов описа и за срещата си с Тръмп, от който бил прелестно сюрпризиран.

„ Аз споделих на Тръмп – и аз чух по CNN, че в Съединени американски щати е тресавище на корупцията. Вярно ли е? Той сподели, че не. И аз споделих – и при нас не е. Изпратете човек и ще види “, сподели министър-председателят.

„ Поне за мен президентът Тръмп го дават в едни изкривени физиономии, като демон. Но той е един извънредно приветлив, здрав, крепък, с еластичен разум човек. Два часа минаха като една минута. Не можах да допускам, че това е индивидът, който толкоз пъти съм гледал. Уникален е. И беше толкоз квалифициран “, разказа усещания той.

Борисов описа и за срещата си с „ Репортери без граници “.

„ Попитах ги – дайте ни обстоятелства какво не е излъчено. Има двама олигарси, които си направиха кой уебсайт, кой телевизия… И постоянно споделят: „ Не ме закачайте, аз съм издател “. Ама те не би трябвало ли да съблюдават закона. Ето, аз когато към този момент не съм министър председател, ще си направя един уебсайт или с една камерка ще съм проверяващ публицист. Бил съм в Министерство на вътрешните работи, доста ще съм добър. И ще кажа никой да не ме пипа! Аз съм издател “, пошегува се той.

Освен това министър председателят е изискал от Съединени американски щати да дойдат техни наблюдаващи в разнообразни сфери - в нуклеарната сфера, във върховенството на закона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР