Премиерът Бойко Борисов заяви пред Нова телевизия, че е имал

...
Премиерът Бойко Борисов заяви пред Нова телевизия, че е имал
Коментари Харесай

Скараха се на приятеля си Тайпи за изказванията му за Европа, заяви Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред Нова телевизия, че е имал диалози на висок звук с турския президент Реджеп Ердоган поради някои от изявленията му против Европейския съюз преди да се организира референдума в южната ни съседка. На него популацията гласоподава позитивно за конституционни промени, които да трансфорат страната в президентска република с изключителни пълномощия на президента.

Борисов добави, че след референдума " нещата в Турция се успокояват ". Преди това имало предизборни изявления, които били за реализиране на победа в допитването. Изказванията, че южната ни съседка " ще бие османски шут на Европа " обаче били прекомерни.

" На Ердоган му споделям Тайпи още от времената, когато бяхме кметове. Така му споделят околните другари. С него си приказваме главно за оградата по границата и по какъв начин да не се допусне вълна от бежанци на нея. Самата ограда е направена, с цел да спре сходен поток от хора и да помогне на работата на граничарите ", съобщи Борисов.

Премиерът посочи, че не си спомня да е имало " такива тежки закани и думи " сред Турция и Европейския съюз. Според него обаче турската стопанска система е доста обвързвана с европейската и не вижда двете страни в разногласието да желаят да са във война.

Бойко Борисов сподели още, че на днешното си присъединяване в постоянното съвещание на Европейския съвет ще има среща с представители на няколко немски концерна, както и с немския финансов министър. Премиерът обаче не посочи дали диалозите ще са за вложения в българската стопанска система.

" Имаме упоритост да отидем в чакалнята за еврозоната, което е добре за банковата ни система и за непознатите вложители. Възлагаме доста на срещите с немските концерни ", добави Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР