Премиерът Бойко Борисов участва в Среща на върха ЕС-Западни Балкани,

...
Премиерът Бойко Борисов участва в Среща на върха ЕС-Западни Балкани,
Коментари Харесай

Борисов: При над 100 болни на ден мерките отново ще бъдат затегнати

Премиерът Бойко Борисов взе участие в Среща на върха ЕС-Западни Балкани, извършена посредством видеоконферентна връзка, с фокус върху поддръжката на Европейски Съюз за Западните Балкани за справяне със здравните и стопански последствия от COVID-19.



Има консенсус за продължение на Албания и Република Северна Македония към Европейски Съюз, съобщи министър председателят в изказване след срещата. Той заключи резултатите от срещата и признатата Декларация от Загреб, в която се показва взаимност и единение в битката с ковид и за страните от Западните Балкани.

Европейската поддръжка за справяне със здравните и икономическите последствия от настъплението на ковид е повече от 3,3 милиарда евро, означи още министър председателят.

" Европейски Съюз активизира пакет от над 3,3 милиарда евро за Западните Балкани. Това е незабавна поддръжка за здравния бранш ", сподели Борисов. Отпускат се и 730 млн. евро от Европейски Съюз и 1,7 милиарда от Европейската капиталова банка за стопанските системи. Това е голяма финансова инжекция за всички страни от Западните Балкани, добави българският министър председател.

" Нещата с ковид в Европа не са добре. Трябва да съблюдаваме всички ограничения - отдалеченост и стерилизация. Има ли растеж на заболелите и не се ли съблюдават разпоредбите - незабавно отново ще затворим всичко. Детските градини няма изрично да бъдат отворени. Това е рисково. В щаба също бяха твърдо срещу ", съобщи още Бойко Борисов.

Максимално би трябвало да се ограничи достъпът до старческите домове, тъй като това са ни най-уязвимите хора, добави той.

Според премиера мотивът да се провиснал ограниченията сега е, че по-голямата численост на заболелите в страната от ковид е поради откриването на по-големи огнища. Но София към този момент се подрежда на 4-5 място в страната по болни от ковид, а е 2-милионен град. Затова Борисов бе безапелационен, че всичко зависи от дисциплината на българите и дали хората ще се пазят взаимно. Той бе безапелационен, че в закритите пространства маските са наложителни.

Коронавирусът и България Над 21 хиляди акта са издадени за 47 дни на КПП-тата " Пирогов " от вътрешната страна: Пътят на пациентите със признаци на COVID-19 в незабавната болница Случаи на инфектиран личен състав и в обществен дом в Кюстендилско БАБХ стартира всеобщи инспекции в заведенията за хранене и в заведенията Ангелкова: Чадърите на някои плажове ще са безвъзмездни, на други – с ниски цени 69 са новите случаи на COVID-19 у нас Д-р Гергана Иванова: Сама избрах да церя пациенти с COVID-19, считам го за мой дълг Отпаднаха КПП-тата на изходите на градовете Без удължение на образователната година: Ясни са датите за матурите (ОБЗОР) Интензивното поделение на болничното заведение в Пазарджик е под карантина Антикризисният пакет: Управляващите не се схванаха за намаляването на Данък добавена стойност Ученичка с писмо до министър Вълчев: Здравето на възрастните е по-важно от матурите КПП-тата отпадат още тази нощ Мъж получи 10 месеца затвор и 10 хиляди лв. санкция за нарушение на карантината Управляващите избавят летния сезон с ваучери и безвъзмездни плажни такъми (ОБЗОР) След блокадата на ромския квартал в Ямбол: Някои се пробваха да заобиколят КПП-тата Как ще работят тенис кортовете в Бургас? След взрива на инфектирани: Прокуратурата ревизира спазването на ограниченията в обществените домове С полета от Нидерландия: Жените от Хасково са излъгали, че са се прибрали с такси от летището „ Алфа Рисърч “: 79% от компаниите търпят директни или косвени загуби от COVID-19
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР