Премиерът Бойко Борисов трябва сам да вземе решения по отношение

...
Премиерът Бойко Борисов трябва сам да вземе решения по отношение
Коментари Харесай

Костов: Борисов да влезе в ролята си и да не се доверява на министри за водната криза

Премиерът Бойко Борисов би трябвало самичък да вземе решения във връзка с водната рецесия и да не се доверява на отрасловите министри, тъй като те са част от казуса и ще му показват друга картина, съобщи някогашният министър-председател на страната Иван Костов пред Българска национална телевизия. Той уточни водата като проблем на националната сигурност, тъй като от неналичието ѝ страдат хората, екосистемата и промишлеността. Изтъкна, че съществуващите тактики, стратегии и други нормативни документи оферират положителни решения, само че " няма потребни резултати, тъй като цялата тази нормативна основа, върху която се гради ръководството, не се извършва ".

" Министър-председателят, с изключение на сръчен политик и комуникатор, би трябвало да влезе в тази роля на най-висш обществен шеф на страната. Той не трябва да се доверява на преценката на виновните министри и висшия ешалон на администрацията, тъй като този сегмент е виновен за обстановката, те ще му показват друга картина. Затова би трябвало той персонално да се запознае с тези документи, самичък да си сформира мнение и да реши по какъв начин да работи и политически, и управнически ", съобщи Костов. По думите му забележителна част от администрацията и даже самите министри демонстрират недоумение и неглижиране на проблемите във водния бранш.

" Те не схващат и евентуално не са в положение да наложат осъществяването на тези доста положителни решения, които са планувани. Това е доста огромен проблем и това не сочи единствено проблеми във водния бранш, явно е, че би трябвало да се огледа встрани ", съобщи някогашният министър-председател. Затова и съгласно Костов министър председателят " няма на кого да се довери ".

" Тези директно виновни министри – на околната среда и на районното развиване, са от съдружни сътрудници. Единият от " Атака " препоръчан, другият от НФСБ. Освен това, там сериозна отговорност носи и министърът на финансите, тъй като една от главните недостатъци за неизпълнението на капиталовата стратегия за ВиК бранша е незадоволителното финансране. Там се вършат огромни икономии, с цел да се понижава бюджетният недостиг или да се прави остатък ", сподели още Костов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР