Премиерът Бойко Борисов тръгна с джипа на обиколка из Родопите,

...
Премиерът Бойко Борисов тръгна с джипа на обиколка из Родопите,
Коментари Харесай

Предпразнично Борисов инспектира с джипа пътища в Родопите

Премиерът Бойко Борисов потегли с джипа на обиколка из Родопите, с цел да инспектира неотдавна ремонтирания третокласен път Кричим - Смолян дружно с зам.-регионалния министър Николай Нанков. Двамата инспектираха трасето на пътя Кричим-Михалково-Смолян, като първо минаха по пътя Михалково - Девин - Стойките за Смолян.

"Всичко е нови мантинели, път. Целият път е с бетон и стени, с цел да държи ", похвали ремонтът Борисов и изиска от Нанков детайлности за това по какъв начин тъкмо е осъществена реконструкцията, какво е направено и какви материали са употребявани.

Доволен от чутото министър председателят установи: „ Двойни мантинели да пазят дерето. Над 30 км мантинели. Рудозем - Ксанти – за Смолян, за бизнеса и за целия район. Туризмът, тежките тирове. Тук са огромните фабрики за минерална вода. Тир след тир вървеше по този път, а беше дупка до дупка. Сега е укрепен с бетон, мрежи, с цел да пазят на пролет, когато стартират срутищата. Стотици тонове скална маса се изнесе “.

"Виж коя дата сме през днешния ден и да забележим какъв брой време ще изкарат мантинелите преди да им откраднат "котешките очички ". Вечер това като се освети от фаровете става като самолетна писта. Обаче те стопират и ги смъкват. Не мога да си го обясня ", сподели Борисов.

Нанков напомни, че на автомагистрала "Тракия " светлините на мантинелите били откраднати единствено пет часа, откакто били сложени.

През септември стартира рехабилитацията и реконструкцията на над 36 км от третокласния път III-866 Кричим - Михалково - Смолян. Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Инвестицията е за над 49,5 млн. лева Третокласният път е съществена пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и курортен комплекс „ Пампорово “. Пътният сектор обезпечава и бърз достъп до трасето Пазарджик - Пловдив. Целият сектор е разграничен на два лота - 22 и 23.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР