Премиерът Бойко Борисов стана жертва на грешка, след като неизправност

...
Премиерът Бойко Борисов стана жертва на грешка, след като неизправност
Коментари Харесай

Бойко Борисов се оказа с 10 акта от КАТ

Премиерът Бойко Борисов стана жертва на неточност, откакто нередовност в системата на КАТ присъди 10 акта за нарушавания на негово име. Вътрешният министър Валентин Радев е показал справката за това какъв брой пари от санкции дължат някои ведомства за нарушавания на пътя, заяви в. " 24 часа ". Тази информация идва по искане на самия Борисов, който през април пожела да научи кои държавни чиновници са с неплатени санкции, откакто тогава от всички министерства твърдяха, че са изрядни.

Истината е, че Бойко Борисов от години не кара персонален автомобил, само че пък има актове на коли от Министерски съвет. Ядосан от съществуването на неплатени санкции, министър председателят разпоредил инспекция, която посочила, че паричните санкции са платени от дълго време, само че системата на КАТ не е отчела това. Вътрешният министър бил посъветван да в профил казуса.

Според чиновници на Пътна полиция казусът идва най-често от това, че се попълнят неправилно платежните нареждания, когато се правело заплащането в банката. Освен това платените фишове не се отразяват в системата като платени, когато се заплаща повече от една глоба от една и съща банкова сметка.

Друг проблем е, че хората всеобщо бъркат номера на акта за определяне на административно нарушаване с наказателното разпореждане.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР