Премиерът Бойко Борисов ще участва в двудневно заседание на Европейския

...
Премиерът Бойко Борисов ще участва в двудневно заседание на Европейския
Коментари Харесай

Борисов и евролидерите обсъждат ваксина срещу ковид

Премиерът Бойко Борисов ще взе участие в двудневно съвещание на Европейския съвет в Брюксел, което стартира през днешния ден, оповестиха от " Дондуков " 1.

Евролидерите ще обсъдят връзките сред Европейския съюз и Обединеното кралство. Те ще създадат обзор на осъществяването на Споразумението за отдръпването на Англия и на положението на договарянията за бъдещото партньорство сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Ще се дискутира подготовката за всички вероятни сюжети след края на преходния интервал, приключващ на 31 декември 2020 година

Изменението на климата също е в дневния ред на Европейския съвет. Дебатът ще се организира в подтекста на показаното от Европейска комисия предложение на План за климата до 2030 година, в който упоритостта за понижаване на излъчванията в Европейски Съюз до 2030 година е нараснала от 40 % на 55 % по отношение на равнищата от 1990 година В белгийската столица водачите ще обсъдят и актуалната епидемиологична конюнктура в резултат на COVID-19, цялостната съгласуваност на ограниченията в отговор на пандемията и въпроси, свързани с създаването и разпространяването на ваксина против новия вирус.

Отношенията сред Европейски Съюз и Африка, както и други външнополитически въпроси, също ще са измежду тематиките на водачите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР