Премиерът Бойко Борисов ще присъства на официалното подновяване на строителните

...
Премиерът Бойко Борисов ще присъства на официалното подновяване на строителните
Коментари Харесай

Подновяват строителството на стадион Христо Ботев

Премиерът Бойко Борисов ще участва на формалното възобновяване на строителните действия на стадион „ Христо Ботев “. Събитието е през днешния ден от 12:00 часа, като на него ще участват още кметът Иван Тотев и регионалният шеф Здравко Димитров, съобщи БНР.

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов ще даде повече информация по отношение на проектите и периодите на осъществяване пред медиите, а последователите на „ канарчетата “ ще създадат обичайното си шоу с димки и факли по време на формалната гала. На нея ще участват и децата от школата на „ жълто-черния “ клуб.

Реконструкцията на стадион „ Христо Ботев “ стартира през лятото на 2013-та година. Съоръжението трябваше да е готово за две години. След банкрута на КТБ обаче планът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години е вдигнат единствено грубият градеж на южната и източната трибуни на стадиона. Инвестираните досега средства са 10 милиона лв.. Обектът е спрян на Акт 10.

По проект „ Колежа “, както почитателите на Ботев (Пловдив) назовават стадиона, би трябвало да е най-модерният в България. Той ще дава отговор на четвърта категория по стандартите на УЕФА и ще може да приема даже полуфинални срещи от Шампионската лига.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР