Премиерът Бойко Борисов ще открие четвъртата среща на местните лидери

...
Премиерът Бойко Борисов ще открие четвъртата среща на местните лидери
Коментари Харесай

Борисов ще открие четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата „16+1“

Премиерът Бойко Борисов ще открие четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата „ 16+1 “ на следващия ден, 20 октомври, в Националния замък на културата, предадоха от държавната пресслужба.

Форумът ще се организира под мотото „ Глобално мислене, дейности на локално равнище “ и се провежда от Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 и регионалния шеф на област София в партньорство със Столичната община, Националното съдружие на общините в Република България, Националния замък на културата, както и Секретариата за съдействие сред Китай и страните от ЦИЕ, Асоциацията на регионалните шефове на страните от ЦИЕ и Китай и Китайска национална асоциация за другарство с чужбина.

В рамките на форума министър-председателят Бойко Борисов ще организира и двустранна среща със заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското заседание на народните представители Цао Дзиенмин. Четвъртата среща на локалните водачи на страните от ЦИЕ и Китай ще се организира единствено три месеца след Седмата среща на държавните ръководители на страните от формата "16+1 ", състояла се в София на 7 юли. Целта на форума е да надгради постигнатите резултати и договорености от Срещата на върха, на която бяха обрисувани и „ Насоките от София “.

Дискусиите ще се съсредоточат върху развиването на съдействието в региона на туризма, селското стопанство, индустриалните зони и паркове, дребните и междинните предприятия. Програмата ще включва презентации и речи на представители от България, Китай и страните от ЦИЕ. Инициативата „ 16+1 “ за съдействие сред Китай и 16-те страни от ЦИЕ е значим механизъм за стимулиране на политическия разговор, вложенията, комерсиалните и икономическите връзки и съдействието в необятен кръг от области.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР