Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Израел

...
Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещение в Израел
Коментари Харесай

Борисов отива на тридневно посещение в Израел и Палестина, ще мине и през Измир

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на работно посещаване в Израел и Палестина на 12, 13 и 14 юни, оповестиха от държавното управление.

На път за Тел Авив Борисов ще се срещне с с турския си сътрудник Бинали Йълдъръм в Измир. Борисов ще бъде посетител на церемонията за откриването на Трансанадолския газопровод (ТАНАР), която ще се състои в град Ескишехир.

В Ерусалим министър председателят Борисов ще организира срещи с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с водача на опозицията Исаак Херцог. " На тях ще бъде изработен обзор на двустранните връзки в областите от съвместен интерес, в това число в областта на сигурността и битката с тероризма, и ще бъдат обменени отзиви по интернационалните и районни тематики " съгласно държавната осведомителна работа.

Борисов ще взе участие в пленарната сесия на Глобалната конференция на Американския еврейски конгрес и ще беседва с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер. Тази година се означават 75 години от спасяването на българските евреи. Борисов и делегацията ще бъдат признати и от патриарха на Ерусалим Теофилос Трети.

В делегацията са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на Българската православна черква и на еврейското изповедание.

В Тел Авив ще има и среща с българската общественост, за която концерт ще изнесе ансамбълът на Николина Чакърдъкова.

В Рамала делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, ще беседва с премиера на Палестина Рами Хамдала за разширение на двустранното съдействие и за близкоизточния кротичък развой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР