Премиерът Бойко Борисов се срещна с македонския си колега Зоран

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с македонския си колега Зоран
Коментари Харесай

Премиерът Борисов разговаря в София с македонския си колега Зоран Заев

Премиерът Бойко Борисов се срещна с македонския си сътрудник Зоран Заев в София. Акцент в диалозите сред двамата бяха идното сключване на протокола за участие на Македония в НАТО, осъществяването на Договора ни за добросъседство и взаимните инфраструктурни планове. Министрите на културата на двете страни подписаха стратегия за съдействие.


Приятелска - по този начин двамата министър председатели дефинираха днешната среща. Бойко Борисов акцентира, че колкото и да не им харесва на някои, българското европредседателство ще остане в историята с това, че България постави на масата тематиката " Западни Балкани " и към този момент всички страни регистрират, че напъните не са били напразни.
Бойко Борисов: Никой не вярваше, че може да се тръгне по този път, че за една година България и Македония ще се схванат и Македония и Гърция ще се схванат.
Борисов благодари на Европейската комисия, на Европейския съвет и на европейските водачи за дадената европейска вероятност на страните от Западните Балкани. Той сподели, че има символика и във обстоятелството, че близо 3 десетилетия очакване най-сетне на 6 февруари в централата на НАТО в Брюксел ще бъде подписан документът за присъединение на Македония към Алианса и точно България беше първата страна, утвърдила протокола.

Зоран Заве съобщи, че без българския народ и премиера Бойко Борисов, нищо от протичащото се с Македония през днешния ден е нямало да бъде допустимо. Той дефинира българите като същински братя на македонците. Нарече исторически късмет идното сключване за участие в НАТО.

По-рано през днешния ден културните министри на България и Македония се поклониха пред паметника на Гоце Делчев в Борисов градина, във връзка 147-ата годишнина от рождението на революционера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР