Премиерът Бойко Борисов съобщи пред журналисти в Министерски съвет, че

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи пред журналисти в Министерски съвет, че
Коментари Харесай

Борисов: САЩ оттеглят искането за екстрадиция на Желяз Андреев

Премиерът Бойко Борисов заяви пред публицисти в Министерски съвет, че Съединени американски щати публично отдръпват настояването за екстрадиция на Желяз Андреев, който преди няколко месеца беше арестуван поради следствие за нарушение на оръжейното ембарго, наложено на Сирия.

" На 5 юни бе предявено настояването на Съединени американски щати за екстрадацията на Желяз Андреев. Искам да благодаря на основния прокурор особено за многократните диалози, на правосъдния министър, на външния министър, на посланика. Тук беше и министърът на правораздаването на Съединени американски щати, близо два часа беше диалогът ", сподели още министър председателят преди съвещанието на кабинета и изясни, че това е била една извънредно комплицирана обстановка.

" Към днешна дата Съединени американски щати публично отдръпват настояването за екстрадиция на Андреев заради обстоятелството, че поддържането на това искане би било безпредметно с оглед аргументите, посочени в писмо от 28 август 2018 година от Министерството на правораздаването и Офиса на основния прокурор към Департамента на правораздаването на Съединени американски щати. Мисля, че едно неприятно за всички събитие беше предотвратено ", разяснява още Борисов, представен от " Фокус ".

 Още преди няколко месеца министър председателят предложения на среща Желяз Андреев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР