Премиерът Бойко Борисов съобщи, че предложението първият ден от болничните

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи, че предложението първият ден от болничните
Коментари Харесай

Очаквано Борисов спира идеята за орязване на болничните

Премиерът Бойко Борисов заяви, че предлагането първият ден от болничните да се заплаща от служащия няма да бъде импортирано в Народното събрание. Идеята беше стартирана от ръководещата коалиция след среща при премиера, само че провокира съществени рецензии. Синдикатите пък заплашиха с национални митинги.

В първото си изявление по тематиката Борисов даде заден ход и разгласи, че " безусловно са прави хората. “И аз по тази причина не се съгласих. Затова няма да го входирам (...) Да накажем същински болен да си заплати той първия ден поради тарикатите “, сподели министър председателят, представен от БНР.

“Хайде като сме нация, в случай че толкоз желаеме – демокрацията е хубаво нещо, само че всички ние би трябвало да се борим за нея, да я подпомогнем. И медиите с следствия и това (безпричинните болнични) да стане изключение, а не предписание. Нетърпимостта в хората желая да я видя. Защото като се вземе подобен болничен, вземат от вашите пари, от нашите пари “, добави Борисов.

Той добави, че въпросът с болничните, както и с подправените ТЕЛК-ове, ще бъде разискван на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР