Премиерът Бойко Борисов редактира честитката по случай Съединението на Княжество

...
Премиерът Бойко Борисов редактира честитката по случай Съединението на Княжество
Коментари Харесай

Борисов редактира честитката за Съединението. Изтри вдигнатият юмрук и ковчезите

Премиерът Бойко Борисов редактира честитката по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В новата (стара) обява към този момент липсва частта с вдигнатия пестник. Новото благопожелание е и по-дълго.
В актуализирания Фейсбук статус четем:

Справедливост и по-добро бъдеще се реализират със средствата на демокрацията, когато най-силно се чува гласът на разсъдъка и когато надвива волята на нацията. Този развой не се изчерпва със промяната на един ръководещ с различен.

Старата версия на същите фрази звучеше по този начин:

“Справедливост и по-добро бъдеще се реализират със средствата на демокрацията, а не с вдигнат пестник. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени чиновници на реда. Този развой не се изчерпва и със промяната на един ръководещ с друг”.

Каква е повода за обновеният статус, можем да гадаем.

Ето и цялата нова (стара) честитка на премиера:

“Уважаеми сънародници, Съединението на Княжество България с Източна Румелия е незабравим триумф на българското общество. Доказателство, че един единен народ може да реализира велико дело напълно самичък, без непозната помощ. Мощната поддръжка и единство към националния блян тогава са знак за зрелостта и волята на обществото.
Винаги съм считал, че би трябвало да използваме поуките на предишното, с цел да решаваме проблемите си през днешния ден. Сега желанието за ново начало още веднъж е реалност. Справедливост и по-добро бъдеще се реализират със средствата на демокрацията, когато най-силно се чува гласът на разсъдъка и когато надвива волята на нацията. Този развой не се изчерпва със промяната на един ръководещ с различен. Затова предложих и съответен проект за рестарт. Кауза, към която си коства да се обединим. И която може да ни изведе от един сложен миг. Точно както преди 135 години - тъй като Съединението прави силата!

Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка обществена и икономическа рецесия, да се внушава, че у нас няма страна, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските жители е национална низост. На българската държавност, градена и отстоявана генерации наред, не може да се маха с лека ръка, въпреки и свита в пестник. За рестартирането на демокрацията е належащо съгласие, а не реваншизъм, тъй като, в случай че в действителност ни е грижа за страната, би трябвало да мислим освен за днешния, само че и за утрешния ден.

Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път жителите на България ще съумеем да се обединим към една национална идея и да вървим по верния за страната път, тъй че да подкрепим историческата задача на младежите и с горделивост да приказваме на бъдещите генерации какво сме постигнали дружно.

Честит празник!”

Уважаеми сънародници, Съединението на Княжество България с Източна Румелия е незабравим триумф на българското...
Posted by on
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР