Премиерът Бойко Борисов провери дейностите по новия водопровод за Перник,

...
Премиерът Бойко Борисов провери дейностите по новия водопровод за Перник,
Коментари Харесай

Борисов помирява кмета на Перник и екоминистъра с ракия за дезинфекция

Премиерът Бойко Борисов ревизира дейностите по новия тръбопровод за Перник, провокирал спор сред кмета на града Станислав Владимиров и министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „ Бели Искър”, е с дължина 13 км. Строителството стартира при започване на февруари. Намерението е с стартирането на вода от „ Бели Искър” да бъде понижено водоподаването от язовир „ Студена”, с цел да може язовирът да стартира да се цялостни по-бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане единствено нощем. Водопроводът, за който страната отпусна 30 млн. лв., се построи откакто стана ясно, че язовир "Студена " е източен, а Перник се оказа на нечовечен воден режим.

Кметът на миньорския град Станислав Владимиров би трябвало да реши в кой часови диапазон перничани ще имат вода от през днешния ден нататък. Той съобщи, че евентуално водоснабдяване без спиране ще бъде обезпечено от 6.00 до 22.00 ч.

По-рано държавното управление разреши „ Софийска вода “ АД да дава водни количества на „ ВиК “ ООД – Перник за обезпечаване водоснабдяването на града.

Сега язовирът към този момент е цялостен на 8, 7 милион кубика. Пълни се с доста положително движение, регистрира министър председателят по време на инспекцията. "Бързо го направиха, то не може да се нарисува. Ама и министърът на околната среда беше енергичен. Седнете на по една ракия, за стерилизация, вместо да ходите по съдилища в тоя ковид ", предложи Борисов на кмета, който се закани да съди екоминистъра Емил Димитров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР