Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската

...
Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен обсъдиха Западните Балкани

Премиерът Бойко Борисов организира телефонен диалог с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, заяви пресцентърът на кабинета.

Във фокуса на диалога на двамата водачи е била значимостта на Срещата на върха по Берлинския развой, чийто съдомакини на следващия ден ще бъдат българският министър-председател и министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев.

Заради пандемията от COVID-19 форумът ще се организира посредством видеоконферентна връзка.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен удостоверила пред българския министър председател, че ще взе участие в срещата на водачите от Берлинския развой, която е заключителното събитие в календара на тазгодишното Съвместно домакинство на Република България и на Република Северна Македония.

" България одобри отговорността през актуалната година да бъде взаимен хазаин на процеса като естествено продължение на напъните на страната ни по време на подготовката и провеждането на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз, което сложи високо в европейския дневен ред интеграционните процеси на страните от Западните Балкани ", изтъкнал министър председателят Борисов пред ръководителя на Европейска комисия.

Българският министър-председател отбелязал, че европейската вероятност за Западните Балкани значи непоклатимост, мир и разцвет в района.

В този подтекст в границите на Срещата на върха на следващия ден ще бъдат подписани значими документи, чиято цел е да приобщят още повече района към нормите и стандартите на Европейски Съюз, написа в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР