Премиерът Бойко Борисов призова вицепремиера си Валери Симеонов да сe

...
Премиерът Бойко Борисов призова вицепремиера си Валери Симеонов да сe
Коментари Харесай

Борисов няма да освобождава Симеонов за обидата към децата с увреждания

Премиерът Бойко Борисов прикани вицепремиера си Валери Симеонов да сe извини за коментара по адрес на майката на деца с увреждания, само че отхвърли да приказва за желаната оставка.
" Аз имам контракт с Патриотичния фронт, оттова нататък мисля, че настояването на оставки от страна на Българска социалистическа партия не ги разясня ", съобщи Борисов.
Така той отговори на апела на Нинова Симеонов да подаде оставка поради думите си пред партийната телевизия на НФСБ " Скат ", че " Законът за хората с увреждания беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си ".
Борисов още веднъж акцентира, че държавното управление ще извърши поетите към майките задължения със законодателството и спомагателната финансова помощ.
В своя профил в обществената мрежа фейскбук, Борисов се извини от името на държавното управление за думите на Симеонов.
" Мога единствено да се извиня от името на държавното управление за това, което Валери Симеонов е споделил по адрес на майките на деца с увреждания. Такъв език е неприемлив и се диференцирам от него. Крайно време е всеки да си мери думите. Това касае както опозицията, по този начин и хората в ръководещата коалиция. С майките постигнахме съглашение, дадохме си периоди, законопроектът мина на Министерски съвет, следва разискване и се надявам да бъде гласувано до идния петък. Всичко, за което сме се разбрали, ще бъде изпълнено, " гласи известието на премиера.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР