Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нов производствен завод

...
Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нов производствен завод
Коментари Харесай

Тук пасяха магарета, а сега расте завод след завод

Премиерът Бойко Борисов участва на откриването на нов индустриален цех за автомобилни светлини на " Мерцедес " в Индустриалната зона край Пловдив. Той бе съпроводен от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на стопанската система Емил Караниколов.

„ В София ги конструират и им измислят дизайна. Това и е хубавото на България, че хем ги измислят, хем ги вършат “, разяснява министър председателят на влизане в новия цех.

„ От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища. За това идват вложения. Научихме се от старите неточности. Всички имоти имат ток вода, даваш им имот, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и автомагистрала " Хемус ", вложители от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода., акцентира министър председателят по време на формалната гала по разкриване на производството.

Новооткритият цех за автомобилни светини е турска инвестиция, по тази причина и на церемонията участва турският дипломат Н.ПР. доктор Хасан Улусой.

" Ако слушахте деликатно, от 1934 година турците са почнали да работят с " Мерцедес ". Колко години са пред нас в производството на такива авточасти. Сега, да повдигна и нашето българско самочувствие, единствено преди седмица открихме над 200 работни места на Bocsh в София ", сподели още Бойко Борисов.

„ Когато излезе отчета, ще го разясня. За мен е значимо, че тук пасяха магарета, а в този момент какви автомагистрали, какви халета, на голите поляни пораства цех след цех. Драго ми е като виждам! “, сподели министър председателят, запитан за идното обявяване на отчета за мониторинг и оценка на Европейската комисия за България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР