Премиерът Бойко Борисов показа как са ремонтирани мостовете на Тракия,

...
Премиерът Бойко Борисов показа как са ремонтирани мостовете на Тракия,
Коментари Харесай

Борисов показа ремонтираните мостове на Тракия

Премиерът Бойко Борисов сподели по какъв начин са ремонтирани мостовете на " Тракия ", до момента в който се прибираше с джипа от Велинград към София. Премиерът попита какъв брой коства рехабилирацията на 5-те моста. Регионалният министърт Николай Нанков разясни, че ремонтът е към 20 млн.лева, като става дума за десетки километри освен поправка на виадуктите, само че и асфалтиране на реновираните прави. Освен това е положена специфична маркировка, която шуми, когато се настъпят линиите, тъй че да се предотврати заспиване на изтощени водачи на тирове.

Нанков разясни, че би трябвало да се форсира работата и по автомагистрала " Хемус ", защото остарелият сектор бил в по-лошо положение от този на " Тракия ".

Борисов попита и за тол системата, а Нанков отговори, че тя работи чудесно, като се надграждат нови сегменти. Премиерът се похвали, че в неделя ще бъде подготвен и пътят до Поморие, който ще бъде открит другия четвъртък. 

По-късно се чака министър-председателят да отиде на символичната първа копка на постройката на българския суперкомпютър. Той ще бъде част от Европейската мрежа EuroHPC. Суперкомпютърът ще е един от 5-те petascale суперкомпютъра, имащи за цел да надградят изчислителната мощност на Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР