Премиерът Бойко Борисов поиска от здравния министър да се осигури

...
Премиерът Бойко Борисов поиска от здравния министър да се осигури
Коментари Харесай

Борисов поиска центрове за плазма

Премиерът Бойко Борисов изиска от здравния министър да се обезпечи опция хора, преболедували ковид, за подаряват кръвна плазма освен в София, а и в цялата страна. Според него това е метод да се помогне на новозаболели и те да бъдат сполучливо излекувани.

От Сдружението за лекуване на Covid-19 с реконвалесцентна плазма изпратиха писмо до премиера и здравния министър с искане да бъдат отворени кръвни центрове в цялата страна, с цел да могат хората да подаряват реконвалесцентна плазма за лекуването на пациенти с Covid-19, а освен това да се случва в Националния център по трансфузионна хематология в София.

Сдружението реализира контакт с донори, с цел да са сигурни по какъв начин се лекува с плазма и коментират процедурата. Според тях измежду центровете, които желаят да имат поделение за взимане на плазма, преди всичко е Шумен.

Идната седмица във Варна следва да стартира работа кръвният център. Очаква се и в Стара Загора, Пловдив и Плевен също да стартират да събират донори на място. В Русе и Бургас имат предпочитание, в Благоевград също, пишат от Сдружение. Към момента донорите от Варна, да вземем за пример, пътуват до София единствено с задачата да дарят плазма за тежко болен от ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР