Премиерът Бойко Борисов отново се появи изненадващо по време на

...
Премиерът Бойко Борисов отново се появи изненадващо по време на
Коментари Харесай

Борисов захапа социалистите: Имате къса памет!

Премиерът Бойко Борисов още веднъж се появи изненадващо по време на конференция на ГЕРБ. Това той направи преди седмица, когато бяха показани целите на претендентите за евродепутати на партията за идните евроизбори и мандат в Европейския парламент. Днес го направи още веднъж по време на конференция, на която ГЕРБ показа доклад от гражданския разговор " Европа в нашия дом ", който представители на партията организираха в последните два месеца.

В изявлението си той още веднъж захапа Българска социалистическа партия, от която през днешния ден взеха решение да показват листата си на предизборно мероприятие в Южния парк в София.

" Никога не е правено такива паркове, градини. Направихме такива паркове, с цел да има къде Българска социалистическа партия да се събират. И ги виждам през днешния ден са се изтъпанили в Южния парк ", съобщи водачът на ГЕРБ.

" Когато София беше в развалина след синьо-червеното ръководство, се наложи да вършим паркове, булеварди, фабрики, учебни заведения, детски градини, безусловно всичко. Нито едно нещо нямаше, в случай че щете и НДК.

И парите за " Хемус " сме ги заделили, стоят по сметката. Ударно ще довършим пътя Шумен-Търговище. Мездра-Ботевград на Нанков съм разпоредил до 2-3 седмици да е готово да започва трасето, добави Борисов ", съобщи Борисов.

Той разгласи и че за идната година са планувани 360 милиона лв. за нарастване на учителските заплати.

" Планирали сме 360 млн. лв. за нарастване на учителските заплати и по този начин да бъде изпълнен уговорката за двойното им нарастване. На Вълчев съм упълномощил да ревизира положението на учебните рейсове. И там може да разчита на още 20 млн. лв., и още толкоз за интерактивност.  Инвестираме в обучение, тъй като те разчитат на къса памет и нискообразовани хора ", разгласи Борисов.

" Ако играем с техните номерца, би трябвало да сложим билбордове, на които да написа от кой момент докога какво е издигнато. Ние няма да се съпоставяме с чеверме социалистите, не ги наскърбявам, изтъквам Иво Христов, друг, който назова 80 % от българите дебили, а оня Христов, който назова социалистите чеверме социалисти ", разгласи още министър-председателят.

" Да си спомним по какъв начин под паника след тройната коалиция по какъв начин тези, които в този момент в Южния парк се заканват, под паника бягаха и се предреждаха, през глава бягаха за Брюксел, през глава бягаха да се избавят ", съобщи министър председателят.

Той отвърна и на обвиняванията за автокрация, а в това време отвърна и на Корнелия Нинова, която разгласи, че изказването му за " пълзящата тирания "  било  " най-големият му бисер ". Бойко Борисов посочи, че по този начин в действителност е иронизирал Иво Христов за неговата имитация за " пълзяща автокрация ".

" Ако има автокрация, по какъв начин всички тези кавги през целия ден не стопират, жилища, къща, тераса, сауна, баня? От заран до вечер. Ако няма независимост на медиите по какъв начин това ще се случва? Как след всичките тези кавги демокрацията си работи, каква автокрация? Пред кого автокрация? ", попита риторично Борисов.

" Когато висшият главнокомандващ приканва генералитета да не стои покорно, това не е ли тирания? Много са изнервени.  Ние сме наложили стандарта - отговорните си подават оставката. Но Българска социалистическа партия разчитат на късата памет.

Тези хора приказват за битка с корупцията, тези, които когато управляваха, ние не излизахме от прокуратурата и следствието – поръчкови, поръчкови, поръчкови каузи. Източили парите, а викат: " не, това е политическа вендета ". Към кое?

Изведнъж те споделят, че ГЕРБ би трябвало да бъде премахнат, както затриха Съюз на демократичните сили, с цел да остане безконечната Българска социалистическа партия, Българска комунистическа партия със същите хора? Толкова са си повярвали, че са се трансформирали, само че си проличава по дейностите им, че не са ",  заяви Борисов и посочи, че при ГЕРБ няма спрени нито еврофондове, нито пари по оперативни стратегии.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР