Премиерът Бойко Борисов отново потегли на инспекция. Този път той

...
Премиерът Бойко Борисов отново потегли на инспекция. Този път той
Коментари Харесай

ВИДЕО: Борисов смени инспекциите в провинцията със София! Обяви, че се дават 20 милиона за модерни класни стаи

Премиерът Бойко Борисов още веднъж потегли на ревизия. Този път той е заменил обичайните си турове из дълбоката провинция и е в София. По-точно - до бул. Сливница, в сладкарски завод. 

Нашите ограничения са най-либералните в света и параметрите ни разрешават учениците да тръгнат на учебно заведение, да отворим и моловете и фитнесите. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на посещаване в дружество за сладкарски произведения в жк. „ Люлин “ в София. С него е министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

„ Най-голямата наслада за нас е, че такива огромни предприятия с голямо име с света не престават да влагат. Те не си потеглят, а не престават да строят, да вършат нови мощности. Това дава отговор на всички въпроси по отношение на вложенията. Това са ни обичаните производства. Това са доста работни места, работи се и за експорт. Изключително удовлетворени сме. Това, че влагаме в инфраструктурата, оказва помощ на предприятията, тъй като всичката продукция отива в другите страни по автомагистралите “, съобщи той. По думите му се вършат големи вложения в дребните и междинните предприятия в страната.

„ Нашите ограничения по отношение на пандемията са най-либералните в света. В съпоставяне в Франция, за миг хората да си показват, че в 18.00 часа би трябвало да са си по домовете. Обикновено взимаме единствено неприятното и пропущаме това, в което сме по-напред. Само мога да се веселя. Пазете хората. Опитваме се и работните места да пазим, както и психическото здраве на хората. Всяка страна сама взема решение какви ограничения да постави, само че нашите параметри са такива, че ни разрешават учениците да тръгнат на учебно заведение, да отворим и моловете и фитнесите. Дай Боже по този начин да продължим. Ваксинираме доста интензивно “, съобщи той. 

Можете да видите всичко по-интересно във видеото изпод.



Малко по-рано стана ясно, че за втора поредна година страната отпуска 20 милиона лв. за националната стратегия, с която се построяват и оборудват съвременни кабинети в учебните заведения, които развиват нововъведения в региона на естествените науки, цифровите технологии, инженерното мислене и математиката.

Средства ще получат 113 държавни и общински учебни заведения, като за огромните образователни заведения оптималното финансиране е до 300 000 лв., а за по-малките - до 50 000 лв..

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР