Премиерът Бойко Борисов отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова,

...
Премиерът Бойко Борисов отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

Борисов към Нинова: Сивата икономика изсветлява

Премиерът Бойко Борисов отговори на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която го попита през Facebook, по какъв начин пояснява отчета на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за корупцията в България. 

Преди държавното съвещание Борисов се базира на последното проучване на Асоциацията на индустриалния капитал в България, като означи, че сивата стопанска система понижава, а тази на ярко е съвсем 80 %. Пред министрите Борисов прочете главните заключения от проучването на АИК, показано преди дни: 

" Когато цифрите приказват, доста ясно и елементарно се вършат заключения ". Премиерът акцентира на една от констатациите: " Така да вземем за пример, банкрутът на КТБ и политическата неустойчивост през 2014 година доведоха до намаляване на показателя през същата година ". А след това продължи с настъпилите промени в последните 5 години: " Проверките на касовите наличия доведоха до понижаване с 5 милиарда лв.,парите, с които, без да могат да се управляват работеха компаниите, както и акцията за заплата в плик. Премиерът акцентира и външните фактори за изсветляването на стопанската система у нас, измежду които е неналичието на емиграционен поток: " И съгласно техните изследвания – 2010 година България към този момент ще е на равнището на най-хубавите индикатори ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР