Премиерът Бойко Борисов обяви, че от ГЕРБ вкарват законопроект, който

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че от ГЕРБ вкарват законопроект, който
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Партийните субсидии стават 1 лев, спестеното - за детски градини

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че от ГЕРБ вкарват законопроект, който планува дотациите за партиите да се понижат от 11 лева на 1 лева

Това разгласи самият той пред публицисти в Народното събрание, откакто организира към 10-минутна среща с депутатите от парламентарната група на партията и министъра на финансите Владислав Горанов. 

" Аз бих на изборите - помните, като кмет, без един лев, без партия, без нищо. За наслада " Ханс Зайдел " и Конрад Аденауер " помогнаха. Затова смъкваме на 1 лев, а парите, които ще е спестят, ги давам за детски градини и за яслите. Пада и данъкът върху дарените книги - това е капчица в морето. Но върху хляба, месото, пиенето, цигарите и всичко, на което му се яде човек, данъкът не може да падне ", разяснява министър председателят.

Предложението идва малко, откакто неотдавна телевизионният водещ Слави Трифонов заяви, че 6 партии са взимали непозволено повишени дотации в интервала 2016 - 2018 година Снощи пък стана ясно, че през 2012 година ГЕРБ е получил по-голяма дотация от тази, която му се полагала.

Премиерът е упълномощил текста през вчерашния ден в Министерски съвет, а през днешния ден го подава в деловодството на Народното събрание. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР