Премиерът Бойко Борисов назначи Валери Йорданов за зам.-председател на Държавната

...
Премиерът Бойко Борисов назначи Валери Йорданов за зам.-председател на Държавната
Коментари Харесай

Бивш шеф на СДВР стана втори в Агенцията за закрила на детето

Премиерът Бойко Борисов назначи Валери Йорданов за зам.-председател на Държавната организация за протекция на детето, считано от през днешния ден, 6 август. Той идва на мястото на доктор Валентин Димитров.

Йорданов бе шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) до юни 2013 година, когато беше уволнен от тогавашния вътрешен министър Цветлин Йовчев.

В столичната полиция той отговаряше и за контрола на чиновниците в детските педагогичен стаи, работеше с ДАЗД, Агенцията за обществено подкрепяне, неправителствени и публични организации, работещи за и с деца, напомнят в прессъобщение от ДАЗД. В този интервал в Столична дирекция на вътрешните работи бе построено и профилирано помещение за работа с деца, жертви на закононарушения – „ синя стая “.

Месец след уволнението старши комисар Йорданов стана кмет на регион "Витоша " и остана на поста до 2015 година

До назначението му за зам.-председател е основен секретар на Държавната организация за бежанците и ръководи дирекция „ Социална активност и акомодация “, която ползва грижи за непридружените малолетни и малолетни чужденци, търсещи интернационална протекция и ги насочва към учебни заведения у нас, взаимно с районните ръководства на образованието към МОН, напомня Офнюз.

Д-р Валентин Димитров бе от екипа на уволнения по искане на премиера ръководител на ДАЗД Офелия Кънева. След отстраняването ѝ той бе избран за изпълняващ длъжността ръководител, само че седмица по-късно излезе в нескончаем отпуск по болест. Сега, след завръщането му, е заменен, прецизираха от Агенцията.

Днес актуалният ръководител доктор Елеонора Лилова му връчи почетен плакет и му благодари за работата в региона на закрилата на детето.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР