Премиерът Бойко Борисов наскоро обяви, че най-много се лъже преди

...
Премиерът Бойко Борисов наскоро обяви, че най-много се лъже преди
Коментари Харесай

Борисов изпълни финални предизборни шменти капели

Премиерът Бойко Борисов неотдавна разгласи, че " най-вече се лъже преди избори и след лов ".  Пред Нова тв в четвъртък направи още веднъж същото. Борисов се появи във очевидно положително въодушевление, преодолял шока от разкритията за жилищата и къщите за посетители. Парираше самонадеяно плахите опити на водещите да му опонират със " стига сте ме питали нелепости ". И въпреки всичко кои обстоятелства преиначи премиерът, който не взе участие в предизборната акция съгласно ЦИК?

 

За Варна, булевардите и тяхното проваляне

На въпроса за пропадналата част от нов бул. във Варна Борисов отговори: " Качеството е чудесно. Минах оня ден, приказвах с хората – прелестно ". " Фантастично работеше оня ден, стопирах, питах хората, направено, красиво, комфортно ", похвали се още той и хвърли виновността на " стихията " и " природата ". 

Фактите

Във вторник след мощен дъжд се отвори ров по едно от надлезните кръстовища на бул. " Васил Левски " и пръстта засипа трасето на артерията изпод. Общинската администрация призна, че след пороя е имало и още едно срутване по друго кръстовище. Булевардът бе пуснат в употреба предварително от Борисов без нужния акт 16. Строителството коства към 120 млн. лева Часове след хвалбите на Борисов нова земна маса се срути върху локално платно на същия бул..

 

" Само при комунистите има думата гратис "

" Когато стана въпрос за кохезионната политика и какъв брой пари да вземем от германците, французите, холандците, всевъзможен национализъм изчезва и всеки гледа да вземе повече. Така че доста хубаво приказват по време на избори, ама после викат – Европа да помогне тук. Но в Европа единствено при комунистите има думата гратис, англичаните са споделили „ няма безвъзмезден обяд, все някой го заплаща “. Това, което за тях е гратис, други са го платили ", разгласи Борисов.

Фактите

Доста самоуверено и несъмнено надалеч от истината, като се има поради, че самият Борисов непрекъснато се хвали с така наречен си гратис саниране. Друг е въпросът какво стана - изхарчени 2 млрд. лева. от държавния бюджет, съществени подозрения за мощно надути цени от компаниите изпълнителки, както и за искрено корупционни схеми измежду локалните управляващи, доминирани от ГЕРБ, които одобряваха обектите за възобновяване.

 

За Гърция,  бюджетните остатъци и " Белене "

На въпрос дали харчим повече, в сравнение с получаваме, Борисов отговори:  " Когато Българска социалистическа партия ръководи, е тъкмо по този начин, и по тази причина бюджетите тогава са недостиг. Нашите бюджети са на остатък. Излишъкът значи, че харчиш по-малко, в сравнение с произвеждаш ". Последва съпоставяне с Гърция и по тази причина за какво макар рецесията имат по-голям Брутният вътрешен продукт, по-високи заплати, пенсии. Според Борисов това е по този начин, тъй като " гръцката стопанска система не е имала комунизъм ". " Гръцката стопанска система не е правила „ Белене “, Цанков камък “, не е правила тези мастодонти – „ Кремиковци “, които по-късно всичко се реже на скрап и умира. Нашата стопанска система е била промишленост допотопна. А всичко, което сме имали от Лондон до Хараре, е приватизирано, откраднато и изгубено ", заключи  той.

Фактите

Вече за никого не е загадка, че ГЕРБ вършат рестриктивни бюджети, с цел да се появи след това остатък, който държавното управление без глобата на Народното събрание да раздава. Що се отнася до това, че " Белене " е отговорна България да е по-зле от Гърция, в миг, когато енергийният министър от ГЕРБ пусна процедурата за рестарт на плана, е измежду неуместните специалитети с марка " Бойко Борисов ". 

 

" Българска социалистическа партия си избра главния прокурор Цацаров "

На въпрос по какъв начин ще разяснява изказванията на Българска социалистическа партия, че  " Борисов ще остане наложително на власт, тъй като желае да взе участие в избора на нов основен прокурор ", министър председателят изненадващо разгласи: " Те, Българска социалистическа партия, постоянно са си избирали основния прокурор. Даже съветниците нормално, стават на президентите на Българска социалистическа партия или основен прокурор, или началник на съда… ". Борисов съобщи, че той " не е избирал никой ", както и че сегашният основен прокурор бранел Българска социалистическа партия.

Фактите

През 2013 година се появи запис от диалог от вкъщи на Борисов в Банкя, в който тогавашният софийски градски прокурор Николай Кокинов се обръща към него мощно присмехулно: " Ти си го избра, не ми се подсмихвай, ти си го избра, а след туй... ". Кокинов има поради избора на Сотир Цацаров за основен прокурор. Цацаров преди този момент беше ръководител на пловдивския Окръжен съд и беше даван за образец тъкмо от Борисов. Освен това за никого не е загадка, че Цацаров нямаше по какъв начин да мине през Висш съдебен съвет за поста основен прокурор, в случай че не беше така наречен политическа квота от Висш съдебен съвет - определените от Народното събрание 11 членове, и без силния по това време Борисов. Статистиката демонстрира, че Цацаров е образувал повече каузи против деятели на Българска социалистическа партия, в сравнение с ГЕРБ. И да не забравяме по какъв начин самият Борисов се размина по въпросите " Мишо Бирата " и " Чакъра ".

 

За недекларирания пред Сметната палата и КПКОНПИ новопостроен парцел

Ден откакто лидерът на листата на БСП Елена Йончева упрекна премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, че не е заявил пред Сметната палата парцел от 138 кв. м в Банкя, той съобщи, че става дума за пристройка към постройка, издигната през 2008 г. Той сподели декларация по Закона за локалните налози и такси, нотариален акт, уверение за въвеждане в употреба, документи за платени налози. " Там, което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарникът. От едната страна на първия братовчед на баща, от другата - нашето. Двете стени на въпросната къща, която е една пристройка, са самият зид. Има покрив, на кота 0, начело са две стъклени стени с тухли и в действителност съставлява една стая “. 

Фактите

За нередности в парцела на Борисов в Банкя първо заяви в персоналния си Facebook профил журналистът от " Биволъ " Атанас Чобанов. Според цитираните документи разрешението за градеж на жилищна постройка с повърхност 125 кв. м е издадено през 2008 година, а къщата е въведена в употреба пред октомври 2009 година Тя обаче не участва в декларацията на Борисов пред Сметната палата за 2009 година, както и за която и да е година по-късно. От декларацията на Борисов за 2007 година излиза наяве, че тогава той е придобил имота с повърхност 462 кв. м за 3497 лв.. Продавач е братовчед му Радослав Иванов. Тезата, че това не е нов парцел, не издържа най-малкото тъй като по думите на самия Борисов е заявен като новопостроен пред общината и по ЗМДТ. Освен това видно от удостоверението за въвеждане, както и от станалите документи става дума за " жилищна постройка ", което значи, че е трябвало да се заявява пред Сметната палата. 

 

За братовчеда Радо и заменката му

Борисов самичък отвори дума за друго обвиняване против него - че е бил кмет на София, когато братовчед му Радо е направил заменка с общината. Той се похвали, че индивидът, който е спрял заменките в София, " се споделя Бойко Методиев Борисов ". После въпреки всичко призна, че такава заменка е имало на 12.06.2006 година, само че тогава те се правили от общинския съвет, а ГЕРБ още няма съветници. Борисов опитва да понижи значението на братовчеда Радо, като описа и историята на фотографията, на която двамата са пред ретро мерцедес от 2017 г.  Премиерът сподели, че Радо му бил служащ в " Ипон " и през 2017 година били дружно, с цел да върне ретро мерцедеса. Борисов не обясни защо по документи е трансферирал " Ипон " на така маловажния Радо.

Фактите

Става дума за това, че през декември 2006 г.  е вписана подмяна на недвижими парцел – гарсониера и апартамент на „ Монтенегро 1 ” ООД, представлявана от Радослав Иванов, с недвижим имот 1060 кв. м на отзивчиво място в квартал " Люлин ". В четвъртък Борисов явно имаше прогрес в признанията, откакто се разбра, че той въпреки всичко си приказва с братовчед си. До оня ден твърдеше, че не си приказва с нито един от тях и че ги биел. Новото от четвъртък е, че е пердашил и Радо като дребен, само че си говорели. Борисов не разсея подозренията, записани в сигнала на Елена Йончева за заменката, като не сподели дали е подписал или не документ по нея. Но за всеки е ясно какво значи столичен кмет, без значение от състава на съвета. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР