Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че в настоящата пандемия, както в

...
Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че в настоящата пандемия, както в
Коментари Харесай

Борисов обяви, че чака парите от Брюксел

Премиерът Бойко Борисов посочи, че в актуалната пандемия, както в целия свят, по този начин и в България акцент се слага върху поддръжката за най-уязвимите.

"Именно затова, а не предизборно, са към този момент в ход редица социално-икономически ограничения в помощ на бизнеса, просветителната система, пенсионерите ",каза министър председателят в Брюксел, където взе участие в съвещанието на Европейския съвет.

Борисов особено изрази своите благодарности към всички, които поставят старания на първа линия. „ Това, което приложихме в България, е потвърденото най-правилно до момента – да имаме лекарства за по-бързото превъзмогване на заболяването, увеличаване на болничните заведения, да имаме кодове за обособените градове, да предлагаме на хората да не пътуват там където има пик “, изясни той.

„ Това обаче не са неизчерпаеми източници на средства “, означи министър председателят Борисов и изрази вяра бързо да стартират процедурите, които ще дадат опция на страните членки да се възползват оптимално от финансовите принадлежности на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията.

Премиерът посочи, че следващата добра оценка за България идва от интернационалната рейтингова организация „ Фич “ във връзка с кредитния рейтинг на Българската банка за развиване.

„ Хубаво е това да се знае и по този начин опонираме на всички, които се пробват да кажат, че в България не се случват положителни неща. В този ред на мисли благодаря и на президента Радев, който сътрудника Мицотакис през вчерашния ден ми сподели, че доста е хвалил България и че България и Гърция са мост на непоклатимост. Естествено сме мост на непоклатимост, тъй като сме създали толкоз доста неща с гърците - интерконектори, вложения, взаимни производства и продължаваме дружно “, съобщи още министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР